Doumbia odbio ponude iz Kine

Ostaje u Evropi

Doumbia odbio ponude iz Kine

Edmir Škorić

Napadač Seydou Doumbia je odbio ponudu iz Kine, navode mediji u Italiji.

Kako javlja Gazzetta dello Sport, Romu su kontaktirali predstavnici dva neimenovana kineska kluba, te su iznijeli prijedloge o dovođenju Doumbije.

Navodno su timovi spremni da ponude više od 10 miliona eura za napadača Obale Slonovače, ali je Doumbia brzo reagovao i rekao da ne želi da ide u Kinu ni po kojoj cijeni.

Doumbia je od ljeta 2015.  godine višak u Romi, pa je poslan na posudbu u Basel, gdje je u 19 utakmica postigao 10 golova, a švicarski tim ima pravo otkupa njegovog ugovora za 6.5 miliona eura.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Svakako bi Romi bilo najbolje da proda Doumbiju u Kinu, jer bi na taj način mogla dobro zaraditi, kao i sam igrač, no njemu je prioritet da i naredne sezone igra u evropskim takmičenjima.

Doumbia je u karijeri igrao za mnoge timove, a između ostalih za Young Boys, CSKA, Romu, Newcastle i Basel.  Za reprezentaciju Obale Slonovače dao je pet golova u 33 nastupa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi