Doveli ga ko slobodnog igrača, ali sada moraju platiti 50 miliona eura?

Şporting se žali zbog Rui Patricija

Doveli ga ko slobodnog igrača, ali sada moraju platiti 50 miliona eura?

E. Čaušević

Portugalski golman Rui Patricio prije nekoliko sedmica zvanično je potpisao ugovor s Wolverhamptonom na četiri godine.

Patricio je na kraju prošle sezone odlučio da napusti Sporting zbog rasula u klubu i kao slobodan igrač potpisao je za Wolverhampton koji se vratio u engleski Premiership. Iako je sve ozvaničeno prije nekoliko sedmica pojavio se neočekivan problem.

Naime, čelnici Sportinga poručili su da Patricio nije imao pravo da nađe novi klub jer je još uvijek igrač lisabonske ekipe. Iz Sportinga su već poslali žalbu na adresu FIFA-e, te su poručili Wolverhamptonu da mora platiti 50 miliona eura ukoliko želi ovog golmana.

Sportingova tužba ima čak 63 stranice i iz ovog kluba su poručili da očekuju pozitivan odgovor iz FIFA-e. Portugalski klub se nada da će dobiti ovaj novac, ali i da će FIFA suspendovati Patricija i Wolverhampton. Oni žele suspenziju za Patricija od šest mjeseci i da engleski klub ne može dovoditi nova pojačanja u naredna dva prelazna roka.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi