Nani se rastao sa Lazijom i ekspresno dogovorio novi transfer

Vraća se u Sporting

Nani se rastao sa Lazijom i ekspresno dogovorio novi transfer

Portugalski fudbaler Nani i zvanično je završio svoju epizodu u Laziju, u kojem se nije pretjerano naigrao.

Nani je u rimskom klubu proveo godinu dana na posudbi iz Valencije, a nakon završetka sezone su čelnici Lazija ustanovili da 31-godišnji ofanzivac nije ispunio očekivanja te odustali od otkupljivanja njegovog ugovora.

Bivši igrač Manchester Uniteda vratio se u Valenciju gdje je raskinuo ugovor sa klubom sa Mestalle, te ekspresno dogovorio odlazak u Sporting.

U lisabonskom klubu je Nani i ponikao, a ovo mu neće biti prvi povratak. Prvo je za Sporting igrao od 2005. do 2007. godine kada je u velikom transferu prešao u Manchester United, a u sezoni 2014/2015. se vratio na posudbu.

Potražite više informacija na temu Primeira liga:

Nani je u karijeri odigrao 112 utakmica za reprezentaciju Portugala i član je zlatne generacije sa Evropskog prvenstva u Francuskoj 2016. godine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi