Downing: West Ham sam napustio zbog Bilića

Osjećao se nepoželjnim

Downing: West Ham sam napustio zbog Bilića

Stewart Downing je ovog ljeta napustio West Ham, a kao glavni razlog za donošenje takve odluke istakao je dolazak Slavena Bilića na klupu londonskog kluba.

"Promjena trenera je veliki faktor. Da je ostao Sam, siguran sam da b ismo razgovarali i da bi me ubijedio da ostanem. Nakon što sam obavio razgovor sa Slavenom, shvatio sam da on zapravo ne želi da ostanem u klubu", rekao je Downing, koji je dodao:

"Iako mi nije otvoreno rekao da me ne želi u klubu, moje mišljenje je da nisam poželjan. Jednostavno, nisam imao osjećaj kao kada me Allardyce dovodio u klub. Karijeru ću nastavidi u Middlesbroughu, a to je klub u kojem sam već igrao. Rodio sam se tamo i nije mi problem što u igrati u Championshipu. To je jedini klub u toj ligi za koji bih nastupao".

Stewart Downing je karijeru počeo u Middlesbroughu, odakle je otišao u Sunderland, a kasnije u Aston Villu. Iz kluba sa Villa Parka je napravio rekordan transfer u Liverpool, odakle je kasnije otišao u West Ham, za koji je nastupao u protekle dvije godine.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Downing je u dresu sa nacionalnim grbom debitovao 2005. godine, a do danas je odigrao 35 utakmica za Englesku.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.