Cijelu vječnost čekaju na Mundijal: Izborili su baraž, ali ih izbacuju zbog bizarne pogreške

Veliki maleri

Cijelu vječnost čekaju na Mundijal: Izborili su baraž, ali ih izbacuju zbog bizarne pogreške

Admin Čaušević

Kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo u Kataru su ušle u samu završnicu širom svijeta. 

DR Kongo je izborio historijski plasman u baraž iz afričke zone, ali mu prijeti izbacivanje iz baraža zbog bizarnog propusta.

Reprezetnacija u koju vodi legendarni Hector Cuper je pobijedila Benin sa 2:0, a veliki trijumf se proslavio širom zemlje nakon plasman u posljednju prepreku pred Mundijal.

Ipak, radost bi mogla biti pretovrena u tugu zbog Cuperove greške. Tokom utakmice argentinski stručnjak je napravio četiri od pet dozvoljenih izmjena.

Broj izmjena je pravilan, međutim izmjene su napravljene u četiri različita intervala umjeso u tri kao što to nalažu pravila.

Tu grešku na stadionu niko nije primjetio, već se uočila tek poslije utakmice. Cuper je četvrtu izmjenu napravio u 90. minuti pri rezultatu 2:0, ranije je mijenjao u 63., 77. i 84. minuti.

Benin, oštećeni tim, nakon što je saznao za grešku odmah se žalio FIFA-i. Eventualna registracija meča rezultatom 0:3 će donijeti i promjene na tabeli.

Trenutno je DR Kongo završio grupu na prvom mjestu sa 11 bodova ispred Benina koji ima bod manje pa bi sa eventualnih 0:3 dalje išao Benin.

Inače, DR Kongo je jedini put na na Mundijalu nastupao daleke 1974. godine pod imenom Zair i tada su u grupi izgubili od bivše Jugoslavije sa 9:0.

Top Komentari

King_Kenny
...Hector Cuper je svojevremeno harao sa Valencijom u Europi...strasna ekipa sa Canizaresom,Kily Gonzalesom,Aimarom,Claudiom Lopezom,Mendietom...kasnije nestao sa scene,nisam cuo za njega ima 15 godina.
14 2
Adnanos
To je greska sudije.
9 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi