Srbi u nevjerici: Piksi se opario od plasmana Orlova na Evropsko prvenstvo
Foto - EPA

Uzeo je 12 posto nagrade

Srbi u nevjerici: Piksi se opario od plasmana Orlova na Evropsko prvenstvo

Midhat Šljivak

Selektor Srbije Dragan Stojković Piksi dobit će dobar dio premije za plasman reprezentacije na Evropsko prvenstvo. Njemu će pripasti 1.140.000 eura.

Srbija se pod vodstvom Dragana Stojkovića Piksija plasirala na Evropsko prvenstvo. Orlovi su završili kao drugoplasirani u grupi s Mađarskom, Crnom Gorom, Litvanijom i Bugarskom, a za ovaj uspjeh 58-godišnjak će poprilično lijepo nagrađen.

Fudbalski savez Srbije će od UEFA dobiti 9.5 miliona eura za plasman u Njemačku. Od tog iznosa Piksi je dogovorio premiju od 12 posto, što znači da će uzeti 1.140.000 eura.

Stojković je tako inkasirao pozamašnu sumu novca, a mnogi navijači su uvjereni da on to nije zaslužio da je najmanje zaslužan za plasman nacionalnog tima na Euro.

Dosta je onih koji bi Piksiju voljeli vidjeti leđa. Igra Orlova je izgledala zaista očajno u posljednjih nekoliko utakmica i uz dosta sreće ostvaren je plasman u Njemačku.

Oglasi

"Ovo je veliki dan. Srbija je dočekala da ima svoju ekipu na Evropskom prvenstvu. Sretni smo i zadovoljni", poruka koju je poslao Stojković nakon plasmana na Euro i istakao je kako mu je ovaj uspjeh lični dug naciji zbog dešavanja u Kataru.

Srbija pogođena aferom Katar

Srbija je na prošlogodišnjem Svjetskom prvenstvu u Kataru 'zapela' u grupi, a tokom boravka u ovoj zemlji došlo je do brojnih skandala unutar nacionalnog tima.

Mediji u ovoj zemlji otkrili su afere o preljubi u nacionalnom timu, što su igrači i stručni štab međutim opovrgnuli. Nekoliko mjeseci kasnije upravo je Stojković govorio o tome.

"Sve je to izmišljeno i prepumpano. Da pobjeđuješ od toga ne bi bilo ništa", rekao je Stojković i dodao je:

"Sve je bilo OK. Oni koji su bili u hotelu, mogli su to da vide. Kakve žene? O čemu pričate? Došla žena od Mitrovića sa sinom, provela sat vremena s njim, došla žena od nekog drugog da ga pozdravi. Vidio sam ih možda dvije-tri. Niko nije imao pristup izolovanom dijelu."

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Ipak, ostala je velika mrlja na nastup Srbije u Kataru. Afere su ih žestoko uzdrmale i očigledno da nema previše mira kao na dolasku Stojkovića u reprezentaciju u martu 2021. godine.

Podsjetimo, Srbi su u grupi s Brazilom, Kamerunom i Švicarskom osvojili samo jedan bod.

Top Komentari

SamoSiroki
Dao Bog da, smo i mi otišli pa nek savo uzme 1, 5 mil..
1 0
saju701
Nek se opario pa odveo ih na EP i nema problema
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi