U Srbiji razočarani: "Bolje da ne idemo na Euro"

"Provukli smo se"

U Srbiji razočarani: "Bolje da ne idemo na Euro"

Edmir Škorić

Srbija je remijem protiv Bugarske (2:2) danas u Leskovcu izborila plasman na Evropsko prvenstvo, prvi put nakon 24 godine.

Čekali su dugo, predugo Srbi da se plasiraju na Evropsko prvenstvo. Najzad su uspjeli, ali sam način na koji su otišli i nije bio zadovoljavajući, a tamošnji mediji i sportska javnost smatraju da s takvom igrom nemaju šta tražiti u elitnom društvu najjačih evropskih selekcija narednog ljeta.

"Način na koji smo otišli na EURO je poražavajući! Srbija je odigrala samo 2:2 protiv Bugarske u Leskovcu u meču posljednjeg kola kvalifikacija! Srbija je bila odlična u prvih 20 minuta, ali od tog momenta uslijedilo je rasulo u igri naše reprezentacije. Očajnih 60 minuta... Nedopustivo, bez žara, energije, totalno odusutno... E, tako je djelovala Srbija. Bugari su preokretnili rezultat i poveli sa 2:1! Mislili smo da je u pitanju košmar. Iako su Mađari u tim momentima vodili i samim tim smo bili i dalje na EURO, utisak je bio više nego gorak. Dodaćemo: Džabe nam plasman na Evropsko prvenstvo, ako ćemo tamo ovako da igramo. Ovo je bilo zaista ispod svakog nivoa...", kritički je pisalo u tekstu na portalu Kurir.rs.

Srpski Telegraf piše da je "Srbija teškim mukama 'vizirala' odlazak na Euro poslije 24 godine" i u svom tekstu navodi: "Strepeli smo do samog kraja... I na kraju smo mogli da proslavimo odlazak na EURO poslije teških, teških muka nakon 24 godine pauze! Fudbalska reprezentacija Srbije odigrala je neriješeno sa selekcijom Bugarske, što je bilo dovoljno u konačnom zbiru da pređemo liniju kao drugoplasirani u grupi iza selekcije Mađarske - 2:2 (1:0)".

Sportski žurnal je objavio zanimljiv tekst s naslovom: "Soboslai, hvala ti". Podsjetimo da je fudbaler Liverpoola Dominik Szoboszlai postigao dva gola i u nastavku donio Mađarima preokret protiv Crne Gore, koja se nadala plasmanu na Euro pobjedom u Mađarskoj te eventualnim porazom Srbije od Bugarske.

Oglasi

"U svakom slučaju, mnogo stvari ostaje za analiziranje. Počevši od toga zašto smo dopustili sebi da dođemo u situaciju da nam posljednji meč odlučuje o sudbini, pa sve do toga kako smo na početku drugog poluvremena lako primili dva gola", navodi se na sajtu Sportskog žurnala.

Mondo piše da se Srbija provukla na Evropsko prvenstvo. "Poslije velikog mučenja sa Bugarima i neriješenog rezultata naši "orlovi" su odletjeli na Evropsko prvenstvo!", piše na sajtu Monda.

Direktno.rs piše: "Veoma loša igra fudbalera Srbije nije kažnjena! U posljednjem kolu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, uz strašne muke su odigrali samo 2:2 sa Bugarskom, koja nikog nije pobijedila od novembra prošle godine, pa su prvi put od samostalnosti otišli na Euro".

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

"Poslije meča u Leskovcu, koji je najavljen kao "istorijski", pamtiće se samo prolaz na kontinentalni šampionat. Iščupali su "orlovi" bod protiv, činjenica je, nikad lošijih Bugara, koji im je na kraju bio dovoljan da odu završni. Ali, sve i da nisu došli do njega, bili bi dio Evropskog prvenstva, budući da je Crna Gora izgubila od Mađarske - 1:3", stoji u tekstu ovog medija.

Ipak, srpski mediji brzo će zaboraviti loše izdanje protiv Bugara, u prvom planu je veliko slavlje i plasman na Euro prvi put nakon 24 godine.

Top Komentari

BosanskaSvedska
Ipak je Kosovo suverena republika
2 0
user1698060967
Bolje da idu nego da neidu kao neki,pa kako tako…EURO je EURO
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi