Piksija su "razapeli" u Srbiji nakon ispadanja s Evropskog prvenstva, a on našao način da se osveti!

Ne želi se predati tako lako

Piksija su "razapeli" u Srbiji nakon ispadanja s Evropskog prvenstva, a on našao način da se osveti!

Endin Čaušević

Reprezentacija Srbije nije se proslavila na Evropskom prvenstvu u Njemačkoj jer je ispala već nakon grupne faze, a selektor ovog tima Dragan Stojković našao se na meti žestokih kritika. Mnogi traže Piksijev odlazak, no legendarni fudbaler našao je način da se osveti.

Srbija je u Njemačku otputovala s velikim očekivanja i smatralo se da će bez problema proći grupnu fazu, ali nakon blijedih izdanja Orlovi su se vratili kući nakon samo tri odigrane utakmice.

Orlovi su bili jedini iz svoje grupe koji su ispali na kraju što dovoljno pokazuje koliko su podbacili. Po povratku u Srbiju na najvećem udaru kritika našao se Stojković jer mnogi traže da on napusti mjesto selektora.

Popularni Piksi je pred Evropsko prvenstvo potpisao novi ugovor do 2026. godine što otežava situaciju kada je u pitanju njegov status, a smatralo se da bi on mogao sam da podnese ostavku nakon neuspjeha u Njemačkoj.

Stojković je dobio žestoke kritike javnosti koje još uvijek traju, a navodno o njegovoj sudbini će se raspravljati i u četvrtak kada je planirana sjednica Izvršnog odbora FS Srbije.

Međutim, nakon svih tih silnih kritika koje je dobio nakon ispadanja s Evropskog prvenstva iskusni stručnjak našao je način kako da se osveti kritičarima.

Oglasi

Mediji u Srbiji pišu da je Stojković odbio mogućnost podnošenja ostavke i neće samostalno otići s pozicije selektora jer vjeruje da može napraviti dobar posao i u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo.

Stojković je navodno donio odluku da ostane selektor Srbije i neće podnijeti ostavku, te mu je cilj da na tom mjestu bude do kraja ugovora koji je nedavno potpisao.

Sada čelnicima FS Srbije ostaje jedino opcija da Stojkoviću uruče otkaz, ali jasno da će u tom slučaju morati isplatiti mu i obeštećenje zbog važećeg ugovora.

Javnost u Srbiji je otvoreno protiv Stojkovićevog ostanka i smatrali su da bi Piksi sam mogao to da shvati i napusti klupu reprezentacije, ali je on uradio upravo suprotno i odlučio je da se osveti za sve kritike i prozivke iz prethodnih dana.

Oglasi

Stojković je u kvalifikacijama za velika takmičenja imao poprilično dobre rezultate, ali isti su izostali kada su u pitanju nastupi na Svjetskom i Evropskom prvenstvu.

No, očito je da smatra da još uvijek može da preokrene situaciju u svoju korist na Mundijalu koji se igra za dvije godine u Americi, Kanadi i Meksiku.

Piksi je jasno dao do znanja čelnicima Saveza da želi ostati, ali će oni dati konačan sud na tu temu. Žurnal piše da Stojković želi ragovor sa Draganom Džajićem i Aleksandrom Vučićem kako bi objasnio razloge neuspjeha u Njemačkoj.

Bilo kako bilo Stojković je odlučan da ostane selektor Srbije iako to očito malo ko želi, a da li će mu i ovaj put progledati kroz prste sigurno ćemo saznati u narednim danima.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi