Nisi majstore od zlata: Srpsku zvijezdu Mourinho spustio na zemlju i zatvorio mu vrata kluba
Lazar Samardžić je poprilično umišljen (AP Photo/Antonio Calanni)

Nevjerovatna situacija

Nisi majstore od zlata: Srpsku zvijezdu Mourinho spustio na zemlju i zatvorio mu vrata kluba

Midhat Šljivak

Mladi reprezentativac Srbije i član italijanskog Udinesea Lazar Samardžić neće pojačati Fenerbahče. Iako je bio prva želja Josea Mourinha, ponašanje ovog 22-godišnjaka nakon ponude istanbulskog velikana zatvorilo mu je vrata kluba.

Lazar Samardžić sam je sebi najveći neprijatelj. Uspio je Srbin upropastiti još jedan veliki transfer.

Nakon što mu je u ljeto prošle godine zbog pohlepnosti oca, koji porijeklo vodi iz sela pored Živinica, propao transfer u Inter, sada je Lazar lično pokvario posao s Fenerbahčeom.

Turski velikan je Udineseu poslao ponudu koja je bila prihvaćena, Samardžić je također dobio primamljiv novčani iznos, no on zatim radi nevjerovatnu stvar.

On je saopštio Feneru da želi vidjeti i ponude ostalih klubova. Očigledno mu se nije išlo u Istanbul ovog ljeta i zatražio je vremena da vidi da liga želi neki drugi tim.

To kod Josea Mourinha ne ide tako. Posebni mu je istog trenutka zatvorio vrata Fenerbahčea i posao je otkazan.

Oglasi

"Fenerbahče je večeras obustavio interes za Lazara Samardžića. Konačna odluka", objavio je novinar Yunus Aydin.

Tako je Samardžić uspio sam sebi upropastiti jako dobar transfer. Mourinho ga je želio učiniti glavnim igračem svog tima koji ima ogromne ambicije u narednim godinama.

Ipak, očigledno da srpski fudbaler ima neke druge ciljeve. Kako razmišlja, teško da će do njih doći jer je ovo već druga velika prilika koju je propustio u relativno kratkoj karijeri.

A često je u njoj iskazivao nezadovoljstvo. Nije mogao dočekati šansu u Herthi, nije mu se dopalo što ima malu minutažu u RB Leipzigu i na kraju je završio u Udineseu.

Oglasi

Dosta je onih koji za sve krive njegovog oca. Označavaju ga kao pohlepnog čovjeka koji želi dio kolača od transfera za sebe, a upravo je to Lazaru upropastilo transfer u Inter.

Pitanje je samo šta stoji iza odluke da se ovakve riječi upute timu kao što je Fenerbahče. Mogao je biti glavna faca velikog projekta, no Samardžić će fudbalski hljeb ipak zarađivati negdje drugo.

Mourinhu 100 miliona na raspolaganju, došao tek jedan fudbaler

Jose Mourinho za transfere na raspolaganju ima 100 miliona eura, a za sada je potvrđen samo jedan transfer.

Fener je danas na trogodišnji ugovor potpisao reprezentativca Turske Caglara Soyuncua za kojeg su izdvojili osam miliona eura ekipi Atletico Madrida.

Dosta je igrača koji su se vratili s posudbe, no na većinu Posebni neće računati i njihov odlazak je izvjestan.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Također, mnogo je poznatih imena koji se povezuju s Fenerom i vidjet ćemo hoće li neko od njih obući dres velikana iz Istanbula.

Klub je napustio Michy Batshuayi koji je potpisao za najvećeg rivala Galatasaray, Leonardo Bonucci je otišao u penziju, a stanovnik Istanbula više nije ni Joshua King.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije