U Srbiji počelo ismijavanje Bogdanovića zbog neshvatljivog komentara: "Sramota, ozbiljan cirkuzant"

Uzeli su ga na zub

U Srbiji počelo ismijavanje Bogdanovića zbog neshvatljivog komentara: "Sramota, ozbiljan cirkuzant"

Admin Čaušević

Rade Bogdanović se našao na meti ismijavanja zbog posljendjih izjava u emisiji posvećenoj Evropskom prvenstvu u Njemačkoj. Sarajalija radi kao analtičar na srpskoj državnoj televiziji te se u posljednje vrijeme njegova svaka riječ pomno prati.

Bogdanović je već sedmicama u centru pažnje zbog njegovih izjava, prije svega o reprezentaciji Srbije te selektoru Orlova, Draganu Stojkoviću. Kako je Srbija ispala, sada traži druge mete.

U nedjelju navečer igrani su mečevi osmine finala, a posebno je bilo dramatično na susretu Engleske i Slovačke gdje su Englezi prošli dalje nakon produžetka.

Tri Lava su sve osim ubjedljivi u dosadašnjem dijelu turnira te sasvim očekivano nisu zaobišli Bogdanovićeve kritike, ovaj put zbog odluke da Kieran Trippier izvodi prekide.

Trippier je zaista fantastičan izvođač kako slobodnih udaraca tako i kornera, ali Bogdanović to nije uzeo o obzir pošto je riječ o fudbaleru koji igra na poziciji beka.

"Kada se sa jedne strane stavi prostor za 'smatranje' na javnom servisu, a sa druge strane znanje i stručnost, Rade Bogdanović je najveca sramota u historiji nacionalne televizije. Ozbiljan cirkuzant", jedan je od komentara na račun Sarajlije.

Oglasi

Bogdanovića su posljednjih dana u Srbiji pojedinici poprilično uzeli na zub pa sada prate i njegovu svaku grešku.

Tako je jedan od gledatelja uspio zapaziti da je Sarajalija umjesto riječ "fali", rekao "hvali". Odmah je uslijedio i komentar na društvenim mrežama.

Nekadašnji napadač sarajevskog Željezničara je poznat po originalnim komentarima, ali izgleda da je ta njegova "originalnost" počela smetati pojedincima.

Oglasi

Posebno je bio kritički nastrojen prema Stojkoviću te mu je uputio javni poziv da se suoče oči u oči u emisiji RTS-a.

"Nema šta nismo izanalizirali. Pričamo dosta o fudbalu i ja bih najiskrenije volio ako može RTS da dogovore dolazak selektora u studio".

"Želio bih ovdje da pričamo u korektnom, ljudskom, demokratskom tonu, kao što je to naša zemlja, kao što je to naša zemlja, kao naši ljudi".

"Sjajan primjer je selektor Hrvatske Dalić. On je došao u studio i sat i po vremena pričao o svim temama. Ja bih volio kad bi nam urednik omogućio da dođe Piksi", poručio je Bogdanović.

Teško je vjerovati da će odlazeći selektor Orlova pozitivno odgovoriti na Bogdanovićev "apel". 

Top Komentari

Mostarac94
Ljudi stvorise clanak na osnovu 2 posta sa twittera hahahah svaka čast
1 0
Bazarich
Jos stavili ovaj Boga psuje Sramota od portala mogli ste to zacrniti Idete na trajni blok, nikad vas vise necu otvorit Da Bog da se ugasili
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi