Dragiša Gudelj ponovo kolabirao na terenu
Foto- Cordoba

Po drugi put

Dragiša Gudelj ponovo kolabirao na terenu

Midhat Šljivak

Srpski fudbaler Dragiša Gudelj ponovo je kolabirao na terenu i hitno je prebačen u bolnicu.

Dragiša Gudelj po drugi put se ove godine srušio na terenu usred utakmice. On je na utakmici Melille i Cordobe kolabirao i srušio se u 28. minuti meča.

Utakmica je prekinuta, Gudelj je prebačen u bolnicu i prema prvim informacijama osjeća se dobro.

"Osjeća se dobro. U bolnici je i bit će odrađeni svi neophodni pregledi. Uskoro ćemo dati više informacija o svemu", poručili su iz Cordobe.

Ovo je 26-godišnjem Srbinu drugi put da kolabira u utakmici ove godine. U martu ove godine jedva je ostao živ, ali je odlučio nastaviti karijeru.

Oglasi

Nakon nove ozbiljne situacije vjerovatno će se dobro zapitati o nastavku karijere. Ništa nije bitnije od života.

Gudelj se u martu vratio iz mrtvih

Dragiša Gudelj je u martu ove godine doživio težak srčani udar na meču Cordobe iz Racinga. Doktori su ga vratili iz mrtvih.

Tri i po minute Srbin je bio klinički mrtav. Posljednji pokušaj oživljavanja je srećom bio uspješan, a Gudelj se sjeća svih tih trenutaka.

"Samo se pojavi crnilo i oči se same zatvaraju. Otac je bio tu, niko ne može ni zamisliti kakav je osjećaj imao kada je gledao sina kako mrtav leži na terenu. Nakon svega se životni ciljevi mijenjaju, dosta se toga promijeni u glavi", riječi su ovog fudbalera.

Njemu je ugrađen defiblirator s kojim može nastaviti s fudbalom, odlučio se vratiti na teren, ali ovo je definitivno još jedno ozbiljno upozorenje za ovog fudbalera.

Dragi Gudelj je sin legendarnog Nebošje Gudelja, te brat reprezentativca Srbije Nemanje Gudelja.

Tokom karijere igrao je za NAC Bredu, mladi tim Ajaxa, švicarski Wohlen i B tim portugalskog Guimaraesa. U Španiji je pored Cordobe igrao za Cadiz.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi