"Drago mi je što je Belotti razbio maler, a Sirigu je najbolji italijanski golman"

Mazzarri hvalio svoje igrače

"Drago mi je što je Belotti razbio maler, a Sirigu je najbolji italijanski golman"

Trener Torina Walter Mazzarri bio je pun pohvala za svoje igrače nakon ubjedljive gostujuće pobjede nad Sampdorijom rezultatom 4:1.

"Pobjeda je sjajna stvar, ali to su tri boda i ništa više. Osjetim pomake u poređenju sa utakmicama sa Bolognom i Fiorentinom, ali moramo još mnogo da radimo. Treba da popravimo igru u veznoj liniji jer su sve Sampdorijine šanse plod naših grešaka u sredini terena", rekao je Mazzarri, koji je potom pohvalio dvostrukog strijelca Andreu Belottija:

"Belottinije postigao gol na pet posljednjih utakmica, a posljednji put je dva gola na jednom susretu postigao još prije sedam mjeseci. Drago mi je zbog njega što je razbio maler. Trenirao sam mnoge velike napadače poput Pazzinija i Cavanija i znam koliko je napadaču potrebno strpljenje, jer nekad se desi da postignete gol kad se najmanje nadate. Belotti ima golove u krvi i siguran sam da će se ove sezone nazabijati golova".

Golman Torina Salvatore Sirigu danas je odbranio penal, četvrti u nizu.

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Po mom mišljenju, Sirigu je najbolji italijanski golman u ovom trenutku. On je izuzetno dobra osoba i nisam iznenađen što nas spašava svojim odbranama, jer svoj posao odrađuje sjajno", zaključio je Mazzarri.

Torino se sada nalazi na sedmom mjestu tabele sa 17 bodova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi