Mancini: Balotelli i Belotti će dobiti poziv kada se vrate u formu

Selektor Italije

Mancini: Balotelli i Belotti će dobiti poziv kada se vrate u formu

Selektor reprezentacije Italije Roberto Mancini poručio je da će vratiti na spisak Marija Balotellija i Andreu Belottija čim se vrate u formu.

Podsjetimo, Mancini je prošlog mjeseca u reprezentaciju vratio napadača Nice Maria Balotellija, ali isti se nije našao na Mancinijevom spisku za oktobarski ciklus. Osim njega, Mancini nije pozvao ni Belottija koji je donedavno važio za jednog od najboljih napadača u Italiji.

S druge strane, poziv je prvi put poslije četiri godine dobio Sebastian Giovinco.

"Igrači koji trenutno nisu na spisku su još uvijek dio ove reprezentacije i bit će ponovo pozvani kada se vrate u formu", rekao je Mancini za Rai Sport pa dodao:

Potražite više informacija na temu UEFA Liga nacija:

"Uvijek će biti dosta priče kada selektor Italije objavi spisak i kada odabere taktiku, ali to nas ne smije zanimati u ovom trenutku jer moramo nastaviti ono što smo počeli. Balotelli i Belotti su vrlo dobri igrači i kada se vrate u formu, ponovo će dobiti poziv. Nije da ih zauvijek neće biti...", poručio je Mancini.

Podsjetimo, Italija večeras igra prijateljski susret protiv Ukrajine, a potom i susret u Ligi nacija protiv Poljske.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi