Dragulj Ajdin Hasić pred transferom: "Da, želimo ga, kao i cijeli svijet"
Zvanične potvrde transfera još uvijek nema, ali brojni mediji u Turskoj pišu kako je mladi Ajdin Hasić već dogovorio uvjete s klubom (Foto: SportSport.ba)

Neće ni u Real, ni u Barcelonu...

Dragulj Ajdin Hasić pred transferom: "Da, želimo ga, kao i cijeli svijet"

O sudbini Ajdina Hasića (17) prethodnih se sedmica mnogo špekulisalo. Spominjali su se Juventus, Barcelona, Real Madrid, Borussia Dortmund..., ali ovaj juniorski reprezentativac BiH neće na niti jednu od tih destinacija već u - Bešiktaš.

Sam klub to još nije potvrdio, no mediji u Turskoj cijelu priču prikazuju kao zapravo riješenu. Mladi Hasić je navodno već postigao dogovor s istanbulskim klubom i u narednim danima bi trebao staviti paraf na petoipogodišnji ugovor, a Bešiktaš će ga dobiti besplatno, obzirom da se prethodno na kontroverzan način razišao s Dinamom.

Da u cijeloj priči ima istine potvrdio je i izvršni direktor Bešiktaša Safak Mahmutyazıcıoglu.

"Zainteresovani smo za Hasića, kao i cijeli svijet. Pročulo se za njega, mlad je, mada potrebno je najprije da on riješi parnicu sa Dinamom", kaže Mahmutyazıcıoglu.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

U Dinamu, podsjećamo, tvrde kako se porodica Hasić služi lažima i da će protiv njih biti podignuta tužba zbog prevare. Navodno im je ponuđen raskid postojećeg i novi, produženi i pojačani ugovor, a prema jednoj verziji priče, Ajdinov otac je potpisao samo raskid i omogućio svom sinu da preko noći napusti Maksimir.

Druga strana, ipak, negira optužbe i brani se tvrdnjom kako se Ajdina tjeralo da potpiše menadžerski ugovor s ljudima bliskima Zdravku Mamiću.

Top Komentari

vanja8
Pa treba biti realan...Ko vodi ovog momka odlicno mu dozira nastavak karijere. Sigurno bi igrao u Realu,Barceloni,Borusiji... Momak definitivno jeste dragulj i ko god ga je gledao,kao sto neko rece prije mene,zna da se radi o vanserijskom talentu... Bešiktaš i jeste sredina u kojoj može da eksplodira i da postane ono sto i treba-zvijezda
25 20
Chupy
Iiiiiii.....ponudjen im bolji, produzeni, pojacani ugovor!!!! I sto oni nece da prihvate, tuzit ce ih za prevaru!! Znaci moraju da potpisu da bi sve bilo uredu! Eeee moji purgeri, pa nije niko pojeo camac ako je veslo sisao. Samo kupi mali stvari i idi gdje zelis. Ne treba niko da se bogati na tebi, pokupi te pare i allahimanet.
23 6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi