Petrović junak Viteza, remi u Čapljini, Nuspahić sa penala donio tri boda Jedinstvu

Prva liga FBiH, 14. kolo

Petrović junak Viteza, remi u Čapljini, Nuspahić sa penala donio tri boda Jedinstvu

S. Mlaćo

Do važne pobjede u ovom kolu došli su i nogometaši Viteza. Naime, Vitežani su slavili pogotkom Zvonimira Petrovića u 84. minuti, te upisali tek treću pobjedu ove sezone.

Gosti su do kraja meča ostali sa deset igrača s obzirom da crveni karton zaradio Edvin Rastoder, a na poluvremenu je sa klupe zbog prigovaranja odstranen pomoćni trener Igmana Amel Murtić.

Mreže se nisu tresle u Čapljini, Čapljina je ugostila Bratstvo i završilo je 0:0. Domaći su pokazali mnogo više, imali nekoliko sjajnih prilika preko Vranića i Vučića, međutim istakao se golman gostiju Tino Divković.

U prvom dijelu Jazvin i Jović su kod domaćih pogađali stativu.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Jedinstvo se namučilo protiv Novog Travnika te slavio sa 1:0. U prvom poluvremenu po dvije prilike na obje strane. Rovčanin i Halavać su prijetili kod domaćih, a Čakić dva puta kod gostiju. u drugom dijelu incijativa Jedinstva, da bi u 89. minuti Nuspahić iskoristio jedanesterac i donio tri boda svom timu.

Nakon meča golman gostiju Trako udario je glavnog sudiju Ibrahimkadića iz Tešnja. Jedinstvo je ovom pobjedom došlo na četvrto mjesto te ima 25 osvojenih bodova, dok je Novi Travnik ostao posljednji sa samo četiri osvojena boda.

Zaprati NK Jedinstvo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Jedinstvo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi