Novi januar donosi spas: Englezi žele da kupe sve

Traže se pojačanja

Novi januar donosi spas: Englezi žele da kupe sve

Edmir Škorić

Pred nama je 30 dana uzbuđenja, stiže zimski prelazni rok. Iako nije poput onog ljetnog, očekuje nas također dosta dobrih transfera.

Guardian je selektirao potencijalna pojačanja engleskih premierligaša, pa bi tako klubovi poput Manchester Uniteda, Cityja, Chelseaja ili Arsenala svakako mogli da dovedu neko zvučno pojačanje za nastavak prvenstva.

Arsenal će vjerovatno ostati bez Alexisa Sancheza, a na listi želja Topnika za 2018. godinu su Steven Nzonzi iz Seville, Mehdi Benatia iz Juventusa, Thomas Lemar iz Monaca, PSV-ov Lozano i Riyad Mahrez iz Leicestera.

Što se Chelseaja tiče, njegove želje su Yannick Carrasco iz Atletica, Arthur iz Gremija, te sjajni Dries Mertens iz Napolija, dok se špekuliše i o Jean-Michaelu Seriju iz Nice, Roosu Barkleyju iz Evertona, Leonu Baileyju iz Bayera...

U redovima Evertona razmišljaju o kupovini Cenka Tosuna iz Bešiktaša, potom Gaitana iz Atletica, Nzonzija iz Seville, te Patricka van Anholta iz Crystal Palacea.

Hatem Ben Arfa, Andre Almeida, te Kyle Scott na meti su Leicestera, dok je Liverpool u planu da kupi Stefana de Vrija, Thomasa Lemara, Kevina Trappa i Leona Gorzetku. Goretzka bi trebao da dođe iz Schalkea kao zamjena za Coutinha koji ide u Barcelonu, dok je prethodno kupljen Virgil van Dijk za 75 miliona funti.

Manchester City je navodno dogovorio dolazak Alexisa Sancheza iz Arsenala, a Pep Guardiola još želi Wilfrieda Zahu iz Palacea, Johnny Evansai z WBA-a, Umtitija iz Barcelone, kao i Weighla iz Borussije Dortmund. Sve su to, naravno, špekulacije i određene želje, pa vidjet ćemo.

Manchester United je pao u posljednje vrijeme, a Mateo Kovačić, Riyad Mahrez, Andre Gomes, Antoine Griezmann, Jorginho, Gareth Bale, Milinković-Savić navode se kao potencijalne želje portugalskog trenera.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Southampton je prodao Van Dijka i sada ima na raspolaganju skoro 100 mil. funti, a Sveci na radaru imaju Gaitana (Atletico), Thea Walcotta iz Arsenala, Daniela Sturridgea iz Liverpoola i Ryana Sessegnona iz Fulhama.

Carrasco, Lemar, Tošić i Ross Barkley navodno su želje Tottenhama, dok je West Ham zagrijan za Andrea Schurrlea, Hatema Ben Arfu, Dannyja Ingsa, Jonja Shelveyja i Joea Allena.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Haris
Dzeko
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi