Drama oko Superclasica konačno gotova: River pristao da igra na Santiago Bernabeu

Veliki derbi za vikend

Drama oko Superclasica konačno gotova: River pristao da igra na Santiago Bernabeu

Endin Čaušević

O dešavanjima pred revanš utakmicu finala Cope Libertadores između Rivera i Boce se može snimiti film.

Revanš ovih timova trebao se igrati prije desetak dana na Monumentalu, ali je utakmica odgođena nakon što su navijači Rivera napali autobus u kojem su bili igrači Boce. U tom napadu povrijeđeno je više igrača ovog tima, te oni jednostavno nisu željeli da istrče na Monumental. Iako je CONMEBOL pokušao organizovati meč samo 24 sata kasnije to se nije desilo jer Boca nije željela da igra na ovom stadionu.

Nakon toga postalo je jasno da će se utakmica odigrati van Argentine, ali niko nije slutio da će to biti na nekom drugom kontinentu. Na kraju je zvanična odluka bila da će se utakmica igrati 9. novembra u Madridu na Santiago Bernabeu jer u Španiji živi veliki broj Argentinaca.

Kada se činilo da je sve završeno pojavio se novi problem. River je odbio da igra u Madridu i tražili su da se meč ipak odigra na Monumentalu, ali je bilo jasno da je to nemoguće. Ipak, lijepe vijesti stižu danas iz Argentine jer su iz Rivera saopštili da će doputovati u Madrid i konačno odigrati revanš utakmicu finala Cope Libertadores.

Treba dodati da je za samo nekoliko sati "planulo" preko 20.000 ulaznica, te se očekuje da Bernabeu bude ispunjen do posljednjeg mjesta. Cijene su u slobodnoj prodaji od 80 do 222 eura, no na crnom tržištu su već dostigle nevjerovatnu cijenu od predko 3.000 eura.

Top Komentari

Tz075
jel ovo lik napisao u decembru mjesecu,da ce se igrati 9tog novembra?
2 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti