Drama u La Coruni: Nogometaš zaražen koronavirusom hitno prebačen u bolnicu

Izgubio svijest

Drama u La Coruni: Nogometaš zaražen koronavirusom hitno prebačen u bolnicu

E. Škorić

Jedan od igrača španskog drugoligaša Fuenlabrade proživljava pravu dramu.

Zbog komplikacija uzrokovanim koronavirusom on je izgubio svijest i hitno je prebačen u bolnicu u La Coruni gdje se ovaj tim nalazi već nekoliko dana.

Jučer je otkriveno još šest pozitivnih slučajeva u španskom drugoligašu i od tada se u sobama hotela u kojem su odsjeli vrše testiranja.

"Danas se igrač Fuenlabrade nije osjećao dobro i prebačen je u bolnicu. Molimo medije da poštuju identitet osobe i tražimo veliki oprez prilikom izvještavanja o zdravlju naših igrača “, saopštio je klub.

Podsjetimo da je prije četiri dana otkazan meč Deportivo - Fuenlabrada jer je registrovano sedam slučajeva zaraze. Cijeli tim je potom otišao u izolaciju, a jedan od nogometaša je zbog visoke temperature pao u nesvijest i hitno je prebačen u lokalnu bolnicu.

Fuenlabrada nije odigrala utakmicu, ali ukoliko bi ostvarila pobjedu mogla bi da se plasira u play-off za La Ligu, dok je Deportivo ispao u treću ligu.

Promo

Top Komentari

Klackalica
Kako je ostala bez sansi za primeru kad s 3 boda ide u playoff???
0 3
Armin29
sad mi nas narod rekao kakva korona
0 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi