Drama u posljednjem kolu: Valencia ide u Ligu prvaka, Kenan Kodro ostao bez Evropske lige
Valencia je na kraju slavila sa 2:0

Šišmiši su sa tri vezane pobjede u posljednja tri kola stigli do mjesta koje vodi u Ligu prvaka

Drama u posljednjem kolu: Valencia ide u Ligu prvaka, Kenan Kodro ostao bez Evropske lige

S. Pašalić

Valencia je u posljednjem kolu LaLige savladala Valladolid u gostima sa 2:0 i tako osigurala mjesto koje vodi u Ligu prvaka.

Valladolid je više napadao na gol i imao više prilika, ali je Valencia bila konkretnija i na kraju stigla do pobjede.

Gosti su poveli u 36. minuti kada je Santi Mina asistirao za Carlosa Solera koji se našao sam ispred golmana Valladolida i postigao gol za 1:0.

Valencia je u 54. minuti stigla i do drugog gola kada je jedan igrač domaćih izgubio loptu blizu svog šesnaesterca, a gosti su to iskoristili i golom Rodriga stigli do 2:0.

Getafe je na svom terenu trebao pobjedu protiv Villareala, te se nadao da će još Valencia napraviti kiks čime bi ova ekipa završila na 4. mjestu.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Međutim niti jedna od ove dvije stvari se nije desila pa je Getafe odigrao 2:2 protiv Villareala, a Valencia je stigla do pobjede pa je tako Getafe ipak na kraju završio na 5. mjestu.

Sevilla je na svom terenu savladala Athletic Bilbao sa 2:0 i tako završila na 6. mjestu, Kenan Kodro nije bio ni na klupi za današnji meč, a u posljednjoj utakmici koja se igrala danas u terminu od 16:15 Espynyol je na svom stadionu savladao Real Sociedad također sa 2:0 i tako preskočio Athletic Bilbao na 7. mjestu te će igrati kvalifikacije za Evropsku ligu.

Top Komentari

nightcry
Kodro više nije ni na klupi - kakav Kodro i EL !?
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi