Milan ni kriv ni dužan dobija veliko pojačanje?

Izgledalo je da će igrač ostati u Španiji, ali se situacija zakomplikovala

Milan ni kriv ni dužan dobija veliko pojačanje?

S. Pašalić

Kada je 2017. godine stigao u Milan iz Porta, Andre Silva je bio najavljivan kao veliko pojačanje.

Međutim, Portugalac se nije snašao na San Siru i već 2018. godine je poslan na posudbu u Sevillu koja je imala opciju da otkupi njegov ugovor na kraju sezone za 38 miliona eura.

Silva se odlično snašao u Sevilli i ove sezone je odigrao 27 utakmica i postigao 9 golova u Laligi, a španski klub se spremao da otkupi njegov ugovor.

Ipak, nakon sjajnog starta uslijedio je nešto lošiji dio sezone, a onda se Silva i povrijedio te nije igrao u posljednjih skoro mjesec i po.

Portugalac se prvi put povrijedio krajem marta, a onda se problem ponovo pojavio i u aprilu, a u klubu vjeruju kako Silva kupuje vrijeme i da želi dočekati Ligu Nacija potpuno zdrav.

Trener Seville Joaqin Caparros je potpuno promijenio svoj ton kada priča o Silvi i uslijedile su i kritike na njegov račun i mišljenje da se ponaša neprofesionalno.

"Andre Silva neće biti spreman za utakmicu s Atletico Madridom u nedjelju", rekao je 63-godišnjak na konferenciji za novinare.

"O tome treba razgovarati. Imao je dobar početak sezone i sada je skoro dva mjeseca bez igranja"

"Pretpostavljam da ga Portugal neće pozvati za utakmice Lige Nacija. Bilo bi to loše za njega i njegov oporavak."

"Ako ovo ljeto ode sa reprezentacijom, ljudi iz Seville to neće razumjeti. Ima problema sa povredom i mislim da ga neće pozvati"

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Jedina stvar koja bi dovela u pitanje reputaciju igrača je da zaigra za reprezentaciju početkom juna. Mi nismo glupi", rekao je trener Seville.

Čini se da u Sevilli više nemaju povjerenje u Andrea Silvu te je sve izglednije da će se on ipak vratiti na kraju sezone u Milan.

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi