Dramatično u Barceloni: Camp Nou ostao ukopan, ali je nevjerovatno šta je Seferović promašio!

Liga prvaka

Dramatično u Barceloni: Camp Nou ostao ukopan, ali je nevjerovatno šta je Seferović promašio!

E. Škorić

Barcelona je u petom kolu grupne faze Lige prvaka ugostila Benficu i remizirala rezultatom 0:0.

Nakon remija na Camp Nou, situacija ne izgleda loše kada se pogleda tabela, pošto je Barcelona kolo prije kraja na sedam bodova, a večerašnji rival ima pet. No, zabrinjavajuća je spoznaja da Xavijev tim u zadnjem kolu gostuje Bayernu, a Benfica dočekuje otpisani kijevski Dynamo.

Barcelona je stoga u jako teškoj situaciji, pa čak i ako rezimira, a Benfica dobije, Lisabonci će proći dalje zbog boljeg međusobnog omjera (3:0 slavili u prvom meču op.a).

Što se tiče večerašnje utakmice, sasvim pristojno izdanje Katalonaca, ali nisu uspjeli da dođu do gola. Imali su neke zaista dobre šanse, tresao se i okvir gola Benfice, ali nije bilo dovoljno. U 83. minuti je "eksplodirao" Camp Nou, ali je gol Arauja poništen zbog nedozvoljene pozicije.

S druge strane, Benfica je čak i povela u 34. minuti golom Otamendija, ali je dosuđen gol-aut jer je nakon ubačaja iz kornera lopta napustila granice terena.¨U nadoknadi je sijevnula kontra Benfice, Seferović je imao zicer svih zicera, ali je promašio... To pogledajte OVDJE.

Barcelona može polovično biti zadovoljna, no raspored joj ne ide u prilog. Ako želi u osminu finala, morat će da pobijedi Bayern - najveću nogometnu silu trenutno na svijetu. Podsjetimo da je Bayern ranije danas s 3:1 pobijedio Dynamo u Kijevu s 2:1 i ima maksimalnih 15 bodova.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Atalanta je na gostovanju u Švicarskog dva puta vodila protiv Young Boysa, pa u finišu gubila 3:2, na kraju je bilo 3:3. Sjajan meč na kraju možda i najrealniji ishod meča i sve će se odlučivati u zadnjem kolu.

Manchester United je prošao dalje, slijede Villarreal sa sedam, Atalanta sa šest i YB sa četiri boda. U zadnjem kolu Atalanta u Bergamu dočekuje Villarreal i pobjedom može da prođe dalje, dok će Švicarci gostovati na Old Traffordu. 

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Barca.forever
Ma mogao je još jedno 10 ofsajda za Barcelonu svirat
4 20
Emin_Podzic
Ja sad samo navijam da benfika pobijedi dinamo a varcelona nema nikakve sanse pored lewangolskog
17 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi