Drastičan pad posjete na Zvezdinim domaćim utakmicama
Foto: Starsport

Iz nepoznatog razloga

Drastičan pad posjete na Zvezdinim domaćim utakmicama

Domaće utakmice Crvene zvezde u ovoj sezoni u prosjeku gleda gotovo tri puta manje navijača nego što je to bio slučaj u prošloj.

Na utakmicama Crvene zvezde se prosječno okupi samo sedam hiljada ljudi, što je zaista malo za standarde crveno-bijelih, koji su u prošloj sezoni imali otprilike 20.000 navijača na svakoj utakmici.

Predsjednik kluba Svetozar Mijailović istakao je da razlog drastičnog pada posjete na Marakani nikome nije poznat, te da su s ciljem rješavanja tog problema čak angažovani i profesionalci.

"Angažovali smo jednu kuću da istraži razloge pada posjete. Da li je riječ o komforu, uslovima, kvalitetu fudbala ili cijeni ulaznica, ne znamo. Možda je i do TV prenosa, jer vi možete da gledate našu utakmicu iz toplog doma i da onda promijenite kanal i odgledate neki od mnogobrojnih susreta iz liga petice", rekao je Mijailović, te dodao:

Potražite više informacija na temu Super liga Srbije:

"Možda se naša publika zasitila domaćeg prvenstva? Vidjeli smo posjetu protiv Ludogoreca kada je stadion bio pun. Brine nas pad posjete, ali to je opširna tema kojoj smo prišli veoma ozbiljno. Sigurno ima više razloga za to".

Crvena zvezda se nalazi na 1. mjestu u Superligi, ali je i ove sezone izostao evropski rezultat.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi