Draxler je ovog ljeta imao samo jednu želju

Na kraju ipak ostao u PSG-u

Draxler je ovog ljeta imao samo jednu želju

Njemački fudbaler iz redova PSG-a Julian Draxler sigurno neće imati laku sezonu. 

Ako postoji neko u PSG-u koji nije sretan zbog silnih dolazaka fudbalskih zvijezda, onda je to vjerovatno on. Kao da do sada nije imao žestoku konkurenciju u ofanzivnom veznom redu kluba iz Pariza, pa su mu vlasnici doveli još Neymara i Mbappea.

Sasvim je jasno da Draxler neće igrati mnogo ove sezone, ali on neće biti jedina zvijezda ove ekipe koja će veći dio sezone provesti na klupi za rezerve. Ugroženi su i Di Maria, Javier Pastore, Hatem Ben Arfa i Lucas Moura. 

Ipak, Draxler je bio taj koji je krojio svoju  sudbinu ovog ljeta. On je imao priliku da napusti PSG jer su za njegove usluge bile zainteresovane ekipe Dortmund i Arsenala, ali on je htio samo u Barcelonu. 

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Kako prenosi španski Mundo Deportivo, Draxlerov agent je tokom ljeta dva puta letio u Barcelonu kako bi obavio razgovore, ali do dogovora na kraju ipak nije došlo. Isti izvor prenosi da je Draxler bio tek četvrta želja Katalonaca i to iza Coutinha, Dembelea i Di Marije. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije