"Tehnički problemi" zaustavili transfer iz snova
Foto: EPA

Draxler bio blizu Barcelone

"Tehnički problemi" zaustavili transfer iz snova

Midhat Šljivak

Ekipa Barcelone je tokom ljeta uspjela da angažuje nekoliko novih fudbalera.

Na Nou Camp su stigli Ousmane Dembele, Paulinho i Nelson Semedo, ali je bilo mnogo više propalih transfera koje katalonski velikan nije uspio da završi.

Najveća želja kluba bio je Philippe Coutinho. Međutim, Liverpool nije želio ni da čuje o prodaji najboljeg igrača, pa je Barca ostala bez planiranog pojačanja.

Imao je katalonski tim i rezervne varijante kao moguća pojačanja, ali i te opcije su im propale. Nisu uspjeli dovesti igrače PSG-a Angela Di Mariju i Juliana Draxlera, koji je ozbiljno bio zainteresovan za transfer na Nou Camp.

Mundo Deportivo, iz izvora bliskih njemačkom fudbaleru, tvrdi da je Draxler čekao na transfer. Silno je želio potpisati za Barcu, ali je rukovodstvo ovog tima odlučilo da ga ne potpiše iz "tehničkih razloga".

Tako je Draxler ostao član PSG-a i za klub će igrati barem do januara. Nijemac nije zadovoljan ulogom koju će imati dolaskom Neymara i Kyliana Mbappea, pa će vjerovatno već u narednom prelaznom roku tražiti novi klub.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Ipak, teško da će mu se želja o prelasku u Barcelonu ispuniti, jer ovaj tim ne pokazuje previše interesa za njegovo dovođenje, a najerealnija opcija je odlazak u Englesku, gdje ga želi londonski Arsenal.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije