Draxler želi igrati na Euru, spreman za povratak u Njemačku

Ofanzivac želi važniju ulogu

Draxler želi igrati na Euru, spreman za povratak u Njemačku

Roster PSG-a je pun zvijezda, pa nije čudo što odlični Julian Draxler nije u prvom planu na Parku prinčeva.

I ranije se špekulisalo da bi 26-godišnji njemački ofanzivac mogao napustiti PSG u potrazi za klubom koji će mu osigurati bolji status, ali do njegovog transfera još nije došlo.

Sada, međutim, iz Francuske stižu informacije da je i sam Draxler spreman napustiti PSG.

Navodno je Draxler odlučio da mora otići u klub u kojem će imati veću minutažu i važniju ulogu kako ne bi ostao bez poziva selektora Njemačke za Euro koji će se održati naredne godine.

Ponovo se Draxler povezuje sa Herthom, a ovaj put je njegov transfer u berlinski klub koji ga želi učiniti okosnicom svog "projekta" izgledniji nego ikada.

Vjeruje se da je PSG Draxlera procijenio na 20 miliona eura, ali bi se ta cifra možda mogla i dodatno spustiti s obzirom da njegov ugovor važi još samo godinu dana.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Sa druge strane, Hertha je navodno spremna Draxleru ponuditi ugovor na četiri godine koji bi mu godišnje garantovao četiri miliona eura.

Julian Draxler je u PSG stigao u januaru 2017. godine iz Wolfsburga. Tada je plaćen nešto više od 35 miliona eura.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi