Draymond Green: LeBron je kao Ronaldo, a Neymar kao Curry
Foto: Screenshot

Košarkaš Warriorsa pred El Clasico

Draymond Green: LeBron je kao Ronaldo, a Neymar kao Curry

Trenutno se u Miamiju igra utakmica Međunarodnog kupa šampiona između Barcelona i Real Madrida, a pred utakmicu se analitičarima ESPN-a na stadionu pridružio i Draymond Green, košarkaš NBA prvaka Golden State Warriorsa.

Poznato je da je Green veliki zaljubljenik u fudbal, ali i veliki prijatelj Neymara, pa su njih dvojica nedavno zajedno ljetovala i na Ibizi.

Green je sa ESPN-ovim novinarima progovorio o vremenu provedenom sa Neymarom u Evropi, te istakao:

"To je nevjerovatno. Ti momci su u Evropi zvijezde na potpuno drugom nivou od američkih zvijzda. To je kao veliki kult."

"Sa Neymarom je nemoguće šetati u javnosti. On stvarno ne može nigdje otići, navijači tamo su nevjerovatni", dodao je košarkaš Warriorsa, pa prokomentarisao i špekulacije o Neymarovom transferu u PSG.

"Teška je to odluka, očigledno da je PSG sjajna prilika da on bude vođa ekipe, ali on je sada u Barceloni, u jednoj od najboljih ekipa na svijetu, pobjeđuje svake godine i igra sa Messijem", izjavio je Green.

Potom je Green pokušao uporediti i NBA košarku i fudbal, te napraviti poređenje najboljih igrača ova dva sporta.

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Cristiano je kao LeBron, mislim da je LeBron najbolji igrač na svijetu, on je sjajan, a Neymar je Kevin Durant, šampion", izjavio je Green, pa se u nastavku razgovora malo i predomislio:

"LeBron jeste više kao Cristiano, a Neymar je više kao Steph Curry, on će vas u treptaju oka napraviti ludim."

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi