Poginuo bivši fudbaler Šibenika i Hajduka i jedna od ikona HNL-a

Tužan dan u Hrvatskoj

Poginuo bivši fudbaler Šibenika i Hajduka i jedna od ikona HNL-a

H. Zilić

Tužne vijesti nam stižu iz Hrvatske.

U 41. godini života u saobraćajnoj nesreći poginuo je bivši fudbaler Šibenika i Hajduka, Dražen Gović.

Pored timova iz HNL-a, Gović je još igrao za belgijski Mouscron i kanadski Brentford. Imao je kratku epizodu i u Brunejima.

Nesreća se dogodila oko 6:30 na cesti Dubrava - Gospodarska zona Podi kod Šibenika. U nesreći su smrtno stradale dvije osobe, a jedna od njih je Gović

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Gović je jedna od ikona Šibenika za koji je skupio 63 nastupa, a pored toga mnogi su ga smatrali i za ikonu hrvatskog fudbala, obzirom da je nakon završetka karijere postao veliki navijač Šibenika i ekipu je bodrio sa tribina sa navjernijim navijačima tima sa Šubićevca.

Top Komentari

lalinjo
RIP Gova,počivao u miru Božjem.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi