"Da li bi možda Mourinho igrao da ga ne plaćaju?"

Ispovijest Roystona Drenthea

"Da li bi možda Mourinho igrao da ga ne plaćaju?"

E. Škorić

Royston Drenthe je nekada igrao za Real Madrid, ali nije se proslavio i nikada nije do kraja pokazao koliko može.

Drenthe se povukao iz aktivnog igranja nogometa sa samo 29 godina, a u autobiografiji je otkrio manje poznate detalje iz mračne prošlosti. Progovorio je i o današnjem menadžeru Manchester Uniteda Joseu Mourinhu.

"Jeste li znali da mi je otac ubijen kada sam imao tri godine? Ubijen je na ulici. Kako bi me zaštitila, majka je to dugo skrivala od mene", kazao je Drenthe u ispovijesti za Marcu.

"U 30 godina sam prošao što mnogi ljudi ne bi u 200 i sada je vrijeme za biografiju u kojoj sam sve napisao. U životu je bilo raznih stvari, povukao sam se u penziju jer isam bio sretan. Umorio sam se, bio sam razočaran", istakao je Drenthe.

"Nekad znam biti hladan, ali imam dobro srce i previše naivnosti, pa sam lako prevaren. Nekada sam potpisivao prave ugovore, a u stvarnosti nisam dobivao novac koji je naveden na papiru".

O Real Madridu 

"Svega je bilo, ali igrao sam za najveći klub na svijetu i to mi niko ne može uzeti. Bilo mi je to ostvarenje sna i uvijek ću Real nositi u srcu. Došao sam tamo kao najbolji igrač Evrope do 21 godine i u prvom meču dao sam spektakularan gol protiv Seville. Očekivanja su porasla, nije bilo lako s 20 godina sve to nositi u sebi", tvrdi Drenthe.

Dodao je kako ga je Mourinho nazvao posljednjeg dana prelaznog rokai rekao mu da mora napusitit klub i da ima 24 sata na raspolaganju. Na kraju je izabrao Hercules gdje je bio posuđen.

"U početku je sve bilo dobro, a onda su nas prestali plaćati. Prestao sam dolaziti na treninge zbog čega me zvao Mourinho koji je bio jako ljut. Objašnjavao mi je da sam igrač Reala i da se ne mogu tako ponašati, ali vidio bih njega da ga jednostavno prestanu plaćati!", požlio se Holanđanin.

"Kada sam se vratio u Real, sve je bilo gotovo, bio sam sje**n, ali nisam plakao. Bilo je sve gore i gore, a sada živim na miru. Najvažnije da su majka i djeca sretni", zaključio je.

Potražite više informacija na temu La Liga:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi