Manchester City osvojio EFL Cup!
Foto - EPA

Novi trofej za Građane

Manchester City osvojio EFL Cup!

M. Šljivak

Fudbaleri Manchester Cityja ponovo su osvojili EFL Cup. U današnjem finalu na Wembleyju tim Pepa Guardiole je pobijedio Aston Villu rezultatom 2:1.

Građani su kao veliki favoriti ušli u ovaj meč, a na kraju su taj epitet i opravdali na terenu, te su po treći put uzastopn osvojili ovaj trofej.

Poveo je City u 20. minuti. Lijepu akciju završio je Sergio Aguero za prednost od 1:0.

Deset minuta kasnije novi gol u mreži Ville. Gundogan je odlično izveo korner, a Rodri je najviši u skoku za prednost od 2:0.

Međutim, tim iz Birminghama se uspio vratiti u ovaj meč. Odbrana Cityja je loše reagovala, a Samata je postigao lijepo pogodak glavom za 2:1.

Ovim rezultatom se otišlo na odmor, a u nastavku utakmice City je potpuno kontrolisao situaciju. Ipak, i pored nekoliko dobrih šansi rezultat se nije mijenjao i ostalo je 2:1 za Građane.

Tim Pepa Guardiole takoje ponovo odbranio trofej EFL Cupa, a ovo im je ukupno sedmi trofej u ovom takmičenju, treći uzastopni.

EFL Cup, finale:

Manchester City - Aston Villa 2:1

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Maestro
Najjači trener svih vremena
5 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi