Drljević: Pustimo tabelu, moramo oprezno protiv Budućnosti

Vezista sarajevskog Olimpika

Drljević: Pustimo tabelu, moramo oprezno protiv Budućnosti

Fudbaleri Olimpika su tokom sedmice ostvarili plasman u četvrtfinale Kupa BiH, a već ovog vikenda pred njima je zahtjevna utakmica protiv Budućnosti.

Sigurnom pobjedom nad ekipom TOŠK-a, Vukovi su ostvarili prolazak među osam najboljih ekipa ove sezone. Amer Drljević, veznjak Olimpika, kaže da je više nego zadovoljan kako su njegovi saigrači odigrali utakmicu u srijedu.

"Sigurno je da niti jedan protivnik nije lagan. TOŠK ima dobru ekipu i svakako da smo morali biti skoncentrisani od prve do posljednje minute na terenu kako bismo obezbijedili prolaz dalje. Momci su uspjeli u tom naumu i zaista im treba čestitati na tome", rekao je Drljević.

Olimpik u narednom kolu putuje u Banoviće, gdje ih očekuje duel sa ekipom Budućnosti.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

"Ako pogledate situaciju na tabeli, onda se čini da smo mi favoriti. Ali ako pogledate rezultate onda vam je jasno da je ekipa Budućnosti u stanju da pobijedi i namuči svakog protivnika. Postigli su pet pogodaka protiv Zvijezde, od Širokog Brijega su eliminisani tek nakon penala, tako da je to dovoljna opomena za sve nas da moramo biti oprezni i maksimalno koncentrisani u ovom duelu", rekao je Drljević u najavi duela u Banovićima.

Utakmica 8. kola Prve lige Federacije BiH između Budućnosti i Olimpika igra se u subotu od 15:30 sati.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi