Drogba završava karijeru

Još samo ova sezona

Drogba završava karijeru

Napadač iz Obale Slonovače Didier Drogba odlučio je okačiti kopačke o klin.

Legendarni napadač, koji trenutno nastupa za ekipu Phoenix Risinga, ima već 40 godina i došlo je vrijeme za kraj bogate karijere.

"Uživam još uvijek dok igram. Odgovara mi uloga da istovremeno budem i vlasnik i igrač. Okružen sam mladim igračima i zadovoljan sam što na terenu mogu da im prenesem dio mog iskustva. Međutim, napunio sam 40 godina i došlo je vrijeme za kraj", rekao je za Telefoot napadadač iz Obale Slonovače.

Podsjetimo, Drogba je tokom karijere promijenio mnogo klubova, a naravno najveći trag je ostavio u dresu Chelseaja. Član Plavaca je bio ukupno osam i pol godina, a za to vrijeme je postigao čak 104 gola u Premiershipu. Osim ekipe sa Stamford Bridgea, igrao je još za Le Mans, Guingamp, Marseille, Shanghai Shenhuu, Galatasaray, Montreal Impact i Phoenix Rising.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi