Fudbaleri koji su zamalo preminuli na terenu
Fudbal nekada zna biti veoma surov i rezultatski značaj baciti u drugi plan, a karijere ili čak živote fudbalera zauvijek odnijeti

Fudbal nekada zna biti veoma surov

Fudbaleri koji su zamalo preminuli na terenu

Prošlo je već pet mjeseci od velike tragedije koja je zadesila Abdelhaka Nourija, fudbalera Ajaxa koji se srušio na travu 'iz čista mira' tokom prijateljske utakmice protiv Werdera i više nikada nije ustao.

Mladi Nouri je još uvijek živ, ali zadobio je trajna oštećenja mozga i više nikada neće biti u stanju da obuče kopačke, a veliko je pitanje da li će ikada prepoznati lica svojih najmilijih.

Fudbal zaista nekada može da bude surov i da rezultatski značaj baci potpuno u drugi plan, a karijere, a nerijetko i živote fudbalera zauvijek odnese. Upravo se to desilo veoma talentovanom fudbaleru Ajaxa čijoj porodici sada preostaje samo da se moli za njega.

Prije Nourija bilo je dosta sličnih slučajeva u svijetu fudbala. Neki su se završavali ljepše, a neki gore, a mi ćemo vas podsjetiti na deset najnovijih primjera.

1/11 Kreni

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije