Dron s albanskom zastavom pred sjedištem UEFA-e

Protesti Albanaca

Dron s albanskom zastavom pred sjedištem UEFA-e

Edmir Škorić

Albanski navijači nastavljaju da provociraju i optužuju Evropsku nogometnu federaciju zbog odluke u vezi sa kažnjavanjem aktera incidenta u Humskoj.

Albanci su pred sjedištem UEFA u Nyonu nastavili s protestima. Njih oko 1000 okupilo se pred zgradom Evropske nogometne federacije, te su pustili dron s okačenom albanskom zastavom.

S transparentima poput “UEFA = Mafia” i “No to Racism” pokušali su da pošalju poruku UEFA-i i njenom predsjedniku Michelu Platiniju.

Podsjetimo, zbog prekida utakmice Srbija - Albanija u Beogradu UEFA je poklonila Srbiji pobjedu (3:0), no nijednoj reprezentaciji nije dala tri boda.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti