Borba za Prvu ligu FBiH ulazi u sami finiš: Neke su stvari poznate, ali ima i nekoliko upitnika

Uzbuđenja u Drugoj ligi FBiH

Borba za Prvu ligu FBiH ulazi u sami finiš: Neke su stvari poznate, ali ima i nekoliko upitnika

Haris Zilić

U finišu sezonu bit će zanimljiva i borba za Prvu ligu FBiH.

Nakon regularnog dijela u Drugoj ligi FBiH, prvaci četiri grupe idu u play off za Prvu ligu FBiH, a neke stvari su već poznate, ali i ima nekoliko upitnika.

U Drugoj ligi FBiH jug Klis Butorvić Polje je ubjedljivi lider sa 12 bodova prednosti ispred Čapljine četiri kola prije kraja.

Na sjeveru četiri kola prije kraja Radnički Lukavac predvodi karavan sa 59 bodova, Seona je druga sa 50 bodova, tako da je i ovdje situacija skoro iskristalizirana.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

U Drugoj ligi FBiH grupa zapad ima dosta uptinika. Četiri kola prije kraja lider je Iskra Bugojno sa 59 bodova, drugoplasirani je Rudar Kamengrad sa 53 boda, međutim Iskra je nedavno poslala dopis u kojem stoji da odustaju od play offa za Prvu ligu FBiH ako završe kao provplasirani. Problem bi bio i Rudar zbog omaldinskih kategorija, a iza pomeutih ekipa nalaze se Kiseljak, Krjaina, FK Vitez, Podgrmeč, pa ćemo na kraju vidjeti ko će u baraž iz skupine zapad.

U centru je velika trka Stupčanica i Bosne Visoko, četiri kola prije kraja tim iz Olova ima tri boda više od visočke ekipe.

Top Komentari

Gari Garinča
Iskra nije odustala od play offa. Otkud vam to sad.
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi