Rapsodija Bosne u Kalesiji, Priluk otkinuo bod Radničkom
FOTO: FK Bosna Kalesija/facebook

Druga liga FBiH - sjever

Rapsodija Bosne u Kalesiji, Priluk otkinuo bod Radničkom

Haris Zilić

Treće kolo odigrano je i u Drugoj ligi FBiH skupina sjever gdje smo vidjeli prave golijade. Na osam mečeva psotignuto je čak 29 golova što je skoro četiri po utakmici.

Najviše golova viđeno je u Kalesiji. Domaća Bosna je rapsodiji deklasirala Prokosoviće rezultatom 6:1.

Sjajan meč viđen je u Seoni, gdje je domaća Seona savladala Napredak rezultatom 4:2.

Ubljedljiva je bila i Bosna Mionica. Na svom terenu deklasirali su Slogu iz Tojšića sa 4:0. Dvostruki strijelac je bio Jahić, po gol su još postigli Mašić i Zaketović.

U Poljicama, Svatovac je sa 3:0 savladao Mladost Kikače. Heroj domaćeg tima bio je Haris Ordagić koji je postigao hat-trick.

Za vikend smo vidjeli i dva remija.

Oglasi

U Domaljevcu Mladosrt i Orahovica 74 remizirali su rezultatom 1:1, dok golova nije bilo na susretu Priluka ii Radničkog (0:0).

Lokomotiva je i Mirčini savladala Dinamo sa 3:1, a Dizdaruša je na svom terenu bila bolja od Omladinca 68 rezultatom 2:1.

Lider na sjeveru nakon tri kola je Svtoac sa šest bodova, ali u vrhu je gužva jer su šest bodova još osvojile ekipe Bosna Mionice, Lokomotive, Napretka, Seone i Dinama.

Potražite više informacija na temu Druga liga Federacije BiH - Sjever:

Po pet bodova osvojile su Bosna Kalesija i Dizdaruša.

Na začelju tri tima imaju po jedan boda, a to su Mladost, Priluk i Prokosovići.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi