Dinamo i Svatovac nastavljaju trku za prvo mjesto
FOTO: NK Svatovac/facebook

Druga liga FBiH - sjever

Dinamo i Svatovac nastavljaju trku za prvo mjesto

Haris Zilić

Počeo je proljetni dio i u Drugoj ligi FBiH - skupina sjever, a odigrani su mečevi 16. kola. Na osam duela vidjeli smo 32 gola što je tačno četiri po utakmici, tako da je i na sjeveru proljeće počelo efikasno.

Liderski dvojac i proljeće je otvorio trijumfima, a rječ je o Dinamu iz Donje Mahale i ekipi Svatovca.

Dinamo je na svom terenu savladao Priluk rezultatom 2:1. Strijelci za domaćine bili su Bijelić i Vincetić, a za goste je pogodio Mahmutović.

Svatovac je u sjajnoj utakmici kao gost savladao Orahovicu 74 rezultatom 3:2. Za Svatovac su pogađali Ordagić, Krajišnik, Nukić, dok su za Orahovicu strijelci bili Karić i Dedić.

Bosna Kalesija se također potajno nada da bi mogla do kraja sezone izbiti na vrh tabele, a proljeće su otvorili sjajno. Tim iz Kalesije je deklasirao Dizdarušu sa 4:0.

Bosna je imala četiri različita strijelca, a mrežu Dizdaruđe pogađali su Ćivić, Abidović, Hadžić i Bašić.

Oglasi

Lider na tabeli je Dinamo Donja Mahala sa 36 bodova, Svatovac je drugoplasirani sa 35, Bosna Kalesija na trećem mjestu ima 30 bodova, kao i četvrtoplasirana Lokomotiva.

Na začelju tabele Dizdaruša ima 13 bodova, HNK Mladost je na 12, a Prokosovići su osvojili samo jedan bod.

Druga liga FBiH - sjever, 16. kolo, rezultati:

Mladost Kikači - Sloga 3.0

Oglasi

Orahovica 74 - Svatovac 2:3

Radnički Lukavac - Bosna M. 6:0

ŠD Napredak - Mladost D. 4:0

Dinamo - Priluk 2:1

Omladinac 68 - Seona 0:1

Potražite više informacija na temu Druga liga Federacije BiH - Sjever:

Prokosovići - Lokomotiva 1:5

Bosna Kalesija - Dizdaruša 4:0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi