Dinamo slavi veliki uspjeh, pomogao im rezultat iz Lukavca
FOTO: Facebook/NK Dinamo Donja Mahala

Druga liga FBiH - sjever

Dinamo slavi veliki uspjeh, pomogao im rezultat iz Lukavca

H. Zilić

Jesenji dio u Drugoj ligi FBiH - skupina sjever okončan je pravom golijadom, a za vikend smo u osam mečeva 15. kola vidjeli ukupno 43 gola što je čak više od pet po utakmici.

Najviše pogodaka smo vidjeli u duelu Orahovice i Sloge, domaća ekipa je slavila 5:3, a osam pogodak bilo je i u meču Bosne i Lokomotive, a tim iz Kalesije dobio je utakmicu rezultatom 6:2.

Dinamo Donja Mahala ima razloga za najviše radosti jer na zimsku pauzu idu sa liderske pozicije i osvojili su titulu jesenjeg prvaka, no ovaj tim neće igrati doigravanje za Prvu ligu FBiH s obzirom da ne ispunjava uslove za viši rang.

U 15. kolu Diamo je sa 4:1 savladao Mladost Domaljevac uz hat-trick Miškovića, jedan pogodak je postigao Mrkaljević, dok je za goste strijelac bio Lišić.

Svatovac je jesenju titulu izgubio za vikend jer su u 15. kolu poraženi od Radničkog u Lukavcu sa 4:1. 

Oglasi

Dva gola za Radnički dao je Okičić, a po gol su postigli Hidanović i Mušić. Strijelac za Svatovac bio je Ordagić.

Dizdaruša je sa 4:2 savladala Mladost iz Kikača, Omladinac 68 bio je bolji od Priluka 3:2, Napredak i Bosna Mionica remizirali su 2:2.

Najmanje golova u kolu iza nas bilo je u duelu slabašnih Prokosovića i Seone, a gosti su slavili 2:0 golovima Kamberovića i Junuzovića.

Potražite više informacija na temu Druga liga Federacije BiH - Sjever:

Dakle, jesenji prvak Druge lige FBiH skupina sjever je ekipa Dinama iz Donje Mahale koja je skupila 33 boda, prati je Svatovac sa 32 boda, a trećeplasirana Orahovica 74 skupila je 29 bodova.

Na začelju tabele su Dizdaruša sa 13, Mladost Domaljevac sa 12 i Prokosovići sa jednim osvojenim bodom.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi