Golijada u centru: Famos ne da vrh i sve je bliže doigravanju
FOTO: FK Famos

Druga liga FBiH

Golijada u centru: Famos ne da vrh i sve je bliže doigravanju

H. Zilić

Odigrani su mečevi 16. kola Druge lige FBiH skupina centar, a bilo je itekako zanimljvo. Kolo je obilovalo golovima, a na osam mečeva postignuto je 38 golova što je 4,75 po utakmici.

Famos je u Hrasnici u veoma uzbudljivoj utakmici savladao Ilijaš sa 3:2. Dva gola za domaće psotigao je Cibra, a u strijelce upisao i Rastoder. Za Ilijaš dvostruki strijelac je bio Vila.

Tim iz Hrasnice se ovom pobjedom učvrstio na liderskoj pzoociji sa 42 boda, osam više od Natrona i sve su bliže doigravanju za Prvu ligu FBiH.

Derbi začelja na Ilidži između Igmana i Usore je je jedina utakmica koja je završena bez pogodaka rezutltatom 0:0 pa je tako na dnu tabele sve ostalo isto jer je i pomenuti Ilijaš upisao poraz.

Utakmica sa najviše golova odigrana je u Sarajevu, Unis je dočekao Bosnu iz Visokog, a gosti su slavili sa 4:3.

Dvostruki strijelac za Bosnu bio je Zukić, po gol su dali Ahmić i Buza. Za Unis je dva gola postigao Muharemović, a u strijelce se upisao i Nezić.

Oglasi

Lider je Famos sa 42 boda, Natron je drugo sa 34, a trećeplasirani Baton ima 30 osvojenih bodova.

Na začelju tabele su trenutno Rudar Breza sa 14 bodova, Usora i Igman su skupili po 11, a Ilijaš je fenjeraš sa devet osvojenih bodova.

Druga liga FBiH - centar, 16. kolo, rezultati:

Baton - Kolina 2:2

Oglasi

Mošrevac - Krivaja 2:4

rudar Breza - Mošćanica 2:3

Nemila - Žepče 1919 2:3

Famos Hrasnica - Ilijaš 3:2

Igman Ilidža - Usora 0:0

Potražite više informacija na temu Druga liga Federacije BiH - Centar:

Borac Jelah - Natron 2:4

Unis - Bosna Visoko 3:4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi