Ludilo na Jugu: Sloga slavila sa 13:0, u Livnu devet golova

Druga liga Jug

Ludilo na Jugu: Sloga slavila sa 13:0, u Livnu devet golova

Edmir Škorić

Nogometaši Sloge su u Ljubuškom deklasirali Kupres s 13:0 u susretu 23. kola 2. lige grupa Jug.

Tri kola prije kraja, Sloga ima 10 bodova prednosti u odnosu na Posušje, prvog pratioca, pa će naredne sezone igrati Prvu ligu Federacije BiH.

Težak poraz su Ljubušaci nanijeli gostima iz Kupresa. Već na poluvremenu je Sloga vodila 6:0, a do kraja je natrprala mrežu gostiju do vrha.

Amel Handžić je postigao hat-trick, baš kao i Thiago Eduardo Do Amaral. Po jedan gol postigli su Nedžad Serdarević, Luka Pehar, Mario Jokić, Niko-Krešimir Petrović, Josip Dolić i Marin Brkić, te Sanjin Todorović.

Potražite više informacija na temu Druga liga Federacije BiH - Jug:

Prava golijada viđena je u Livnu u duelu Kamešnice i Šujice (6:3), dok je Klis u Buturović Polju deklasirao Brotnjo sa 6:0. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti