Bivši premijerligaš za vikend može proslaviti promociju u drugi rang, dosta borbe na istoku

Druga liga RS ulazi u finiš sezone

Bivši premijerligaš za vikend može proslaviti promociju u drugi rang, dosta borbe na istoku

H. Zilić

Niži fudbalski rangovi u Bosni i Hercegovini su zanimljivi ove sezone.

Ima doste borbe za promociju, a takav je slučaj i u Drugoj ligi RS.

Pomenuti nivo takmičenja sačinjavaju dvije lige, Druga liga RS grupa zapad i Druga liga RS grupa istok.

U vikendu ispred nas bivši premijerligaš ekipa Laktaša ima priliku da osigura povratak u drugoligaško društvo, tačnije Prvu ligu RS.

Laktaši su lider na zapadu sa 71 bodom, 11 više od durugoplasirane Slobode iz Mrkonjić Grada i eventualnim trijumfom za vikend u 27. kolu na domaćem terenu protiv Ukrine, Laktaši bi osigurali plasman u viši rang.

Potražite više informacija na temu Druga liga RS - Zapad:

Na istoku je malo više uzbuđenja. Lider Sloga Gornje Crnjelovo ima 68 bodova, šest više od Famosa iz Vojkovića četiri kola prije kraja prvenstva, tako da nas ovdje očekuje još dosta borbe

Iz Prve lige RS sigurno ispadaju dva tima, a možda i više, zavisno od toga koliko klubova iz RS napusti Premijer ligu Bosne i Hercegovine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi