FK Seona ponovo lider na Sjeveru: "Zasluženo smo prvi, klub stalno napreduje"

U budućnosti imaju velike planove, a ove sezone igraju sjajno

FK Seona ponovo lider na Sjeveru: "Zasluženo smo prvi, klub stalno napreduje"

S. Mlaćo
FK Seona iz Seone (Srebrenik) je novi lider u Drugoj ligi FBiH grupa Sjever.

Seona je za vikend slavila kod Odžaka 102 0:2, dok je dosadašnji lider FK Gornji Rahić poražen u Matićima kod Napredka, te su izabranici Senada Kešetovića zasjeli na lidersku poziciju.

Potpuno zasluženo. Radi se o veoma organizovanom i ambicioznom klubu, a ove sezone imaju najbolju odbranu i najbolji napad u ligi nakon 11 odigranih kola.  Eldin Mustafić je prvi strijelac ekipe sa 11 golova, Armin Žigić je dodao pet, a Emir Dugalić, Mirnes Šečić i Aldin Teparić po tri...

Kešetović je iz plejade mladih bh. trenera pred kojima je svijetla budućnost, a za SportSport.ba otvoreno govori o igrama svog tima, samoj organizaciji kluba, ambicijama, te sredinu koja je samo za poželjeti...

“Kvalitet i kontinuitet, kako u radu, tako i organizaciji su pokazatelj da ovo nije slučajno i da nije nikakvo iznenađenje što smo lideri na Sjeveru. Što se tiče samog toka prvenstva, možemo biti zadovoljni, kako formom, tako i trenutnim stanjem na tabeli. Treba uzeti u obzir da je u ligi veliki broj kvalitetnih i respektabilnih ekipa i sa pravom se ponosimo dosadašnjim rezultatima“, priča Kešetović.

Seona igra za gol više, a u isto vrijeme primila je tek osam pogodaka.

Oglasi

“O kvalitetu rada i igračkog kadra glavni pokazatelji su naravno statistički podaci koji također pokazuju da smo odlično posloženi, kako odbrambeno, tako i napadački. Naša odbrana je ispred svih sa tek osam primljenih pogodaka u 11 utakmica, dok je napad daleko ispred svih sa 38 postignutih pogodaka. U ta dva segmenta smo daleko ispred ostalih ekipa“.

Može biti slika sljedećeg: 2 ljudi, ljudi stoje i trava

Seona je već dugi niz sezona u samom vrhu tabele Druge lige Sjever.

“Samim time da je FK Seona u zadnje četiri sezone konstantno u samom vrhu drugoligaškog Sjevera zahtijeva konstantno kvalitetan skauting prilikom odabira igrača. Ono što prednjači u svemu tome i što nam s pravom daje rezultate jesu ljudske i karakterne vrijednosti igrači. Također, uspjeh ove ekipe pored spoja i mladosti i iskustva jeste to da je krasi zajedinštvo i drugarstvo, kako na terenu, tako i van njega. Samim time kada su igrači složni van terena olakšava u mnogome zamisli i zadatke koja treba da se ispune na terenu“.

Lider na Sjeveru može se pohvaliti i sjajnom organizacijom u klubu, a veliki su i planovi za budućnost.

Oglasi

“Što se tiče uslova za igrače, kako finansijskih, tako i organizacionih, zahvaljujući našem generalnom sponzoru firmi Persel, te gradu Srebreniku, firmi Kopex, Cerrol i još mnogim drugim, to je nešto najmanje o čemu se kod nas govori. Igrači su maksimalno posvećeni radi i utakmicama, a svi igrači koji su prošli kroz ovaj klub u prethodnom periodu  su jedna velika garancija za budućnost i oni su ti pokazatelji i dokaz ozbiljnog profesionalnog ophođenja kluba prema igračima kroz dugogodišnje takmičenje.

Što se tiče ulaganja u infrastrukturu, klub konstantno radi na podizanju nivoa kvaliteta, kako trenažnog, tako i takmičarskog segmenta. Nije tajna da već postoji projekat izgradnje reflektora koji će biti realizovan u veoma kratkom periodu, a time bi trenažni proces kroz ljetni period u mnogo bio olakšan, a naravno i zimski. Klub i na ovom dijelu maksimalno ulaže napore kako bi u budućnosti uslovi u Hasan Polju bili znatno bolji i kvalitetniji“.

Opis fotografije nije dostupan.

O Adisu Selimoviću, jednom od glavnih karika kluba, velikom ljubitelju nogometa, koji živi za FK Seona, ima samo riječi hvale.

“Adis je 24 sata na raspolaganju svima nama. Ima vremena i sluha za svakog pojedinca u klubu, ni blizu ovo ne bi bilo kao što je sada da on nije tu“.

U Seoni žele zadržati lidersku poziciju i do zimske pauze.

Potražite više informacija na temu Druga liga Federacije BiH - Sjever:

“Kao i do sada, naše ambicije su vezane za sam vrh tabele. Kada uzmemo trenutnu formu i stanje  na tabeli sa pravom se nadamo jesenjoj tituli, a zašto ne i tituli prvaka Sjevera na kraju sezone. Bila bi to kruna dugogodišnjeg vođenja i rada kluba koji je po mnogo čemu iznad mnogih klubova u našoj državi“, dodao je Senad Kešetović, šef struke FK Seona na kraju razgovora za SportSport.ba.

Seona u narednom kolu dočekuje pred svojim navijačima NK Mladost.

Top Komentari

user1604155860
Zivio P E R S E L
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti