Sjever ima novog lidera, nevjerovatni rezultati u Priluku i Brčkom

FK Seona iskoristio kiks FK Gornji Rahić

Sjever ima novog lidera, nevjerovatni rezultati u Priluku i Brčkom

S. Mlaćo
Druga liga FBiH grupa Sjever ima novog lidera.

Naime, FK Seona je sada na prvom mjestu s obzirom na bolju gol razliku u odnosu na FK Gornji Rahić. Oba tima imaju po 22 boda, a Seona najbolji napad i najbolju odbranu.

Seona je u ovom kolu slavila kod Odžaka 2:0 golovima Teparića i Šečića, dok je Rahić poražen kod Napredka 1:0. Jedini pogodak djelo je Zvonimira Markovića.

Dizdaruša je  u derbiju začelja sa 12:0 ponizila Prokosoviće. Sedam pogodaka postigao je Vahid Mrkaljević, tri je dodao Eldin Lejlić, a po jedan Asmir Đogić i Mensur Mujkanović.

Nevjerovatan meč u Priluku su odigrali Priluk i Orahovića 74. Bilo je 6:5. Strijelci za domaće bili su Kuljaninović, Buševac, Hodžić, Muhić, te dva puta Aljić. Za goste su pogađali tri puta Mešanović, te po jednom Mujić i Huskanović.

Bosna iz Mionice je iznenadila Svatovac. Bilo je 2:1 za goste koji su poveli pogotkom Kadrića, a zatim na 0:2 povisuje Arapović. Konačnih 1:2 je postavio Mustafić.

Lokomotiva je golovima Đonlića i Kukića savladala Dinamo, dok su Bosna Kalesija i Orahovica 74 podijelili bodove (1:1).U duelu dvije Mladosti ona iz Malešića je savladala goste iz Kikača 3:1.

Seona i Gornji Rahić imaju po 22 boda, Napredak je na 21, a Bosna (K) na 20.

Potražite više informacija na temu Druga liga Federacije BiH - Sjever:

Na dnu su Prokosovići bez boda, Dizdaruša ima osam, a Lokomotiva 11.

Nema sumnja da će na Sjeveru biti uzbudljivo do kraja sezone.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi