Vitežani optimisti pred derbi: "Naš san je Prva liga"

Važan meč za oba tima

Vitežani optimisti pred derbi: "Naš san je Prva liga"

S. Mlaćo

Derbi 12. kola Druge lige Zapad u subotu će u Sanskom Mostu odigrali Podgreč i FK Vitez. Radi se o duelu dvije prvoplasirane ekipe i sigurno da nas očekuje kvalitetna predstava.

Biće ovo i duel najboljeg napada, te najbolje odbrane dosadašnjeg dijela sezone, a u redovima Vitežana vlada optimizam.

"Nakon utakmice sa Brekovicom gdje smo slavili i došli do prvog mjesta na tabeli sa 25 osvojenih bodova gostujemo našem glavnom konkurentu za prvo mjesto ekipi Podgrmeča. Imali smo priliku gledati ih u Turbetu i Kiseljaku i imamo dosta informacija o njima. Čitavu sedmicu pripremamo Faruk i ja ekipu za subotu, nadam se da ćemo nastaviti sa dobrim igrama i u Sanskom Mostu. Nadam se da će utakmica opravdati epitet derbija, te također se nadamo da ćemo mi na kraju biti više zadovoljni. Idemo po pozitivan rezultat i ako naši igrači budu ispoštovali dogovor nećemo imati problema", kazao je trener Šaban Haskić.

Jasan je bio i kapiten Admir Zukan.

Potražite više informacija na temu Druga liga Federacije BiH - Zapad:

"Kao što su treneri rekli u Sanu idemo po pozitivan rezultat. Imamo odličnu priliku da učvrstimo to prvo mjesto. Atmosfera među nama igračima je odlična. San svakog Vitežana je da naš klub slijedeće godine igra Prvu ligu, nadam se da ćemo u tome uspjeti. Prema našem cilju idemo polako, utakmicu po utakmicu, prvenstvo je dugo", dodao je Zukan.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi