Dortmund 'pao' u Freiburgu, Demirović igrao zadnjih 20 minuta

Poraz Milionera

Dortmund 'pao' u Freiburgu, Demirović igrao zadnjih 20 minuta

S. Grebović

U terminu od 15:30 odigrano je pet mečeva drugog kola njemačke Bundeslige.

U jednom od zanimljivijih mečeva ovog kola Freiburg je ugostio ekipu Borussije Dortmund i savladao je rezultatom 2:1.

Već u šestom minutu hladan tuš za goste kada je fenomenalno iz slobodnog udarca pogodio Grifo. Potegao je sa nekih 20-ak metara i uz pomoć stative sjajno matirao golmana Kobela.

Do kraja prvog dijela gosti su zaprijetili preko Bellinghama, a domaćin preko Jeonga, no rezultat se nije mijenjao.

Nastavak je donio novi udarac za Borussiju koja je ponovo primila gol u prvim minutama poluvremena. Mađar Sallai je po drugi put natjerao golmana Dortmunda da ide po loptu u svoju mrežu.

Nedugo zatim, tračak nade Roseovom timu dao domaći igrač Keitel koji je zatresao vlastitu mrežu, ali do kraja je rezultat ostao 2:1.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Bh. reprezentativac Ermedin Demirović je igrao posljednjih 20 minuta ovog meča.

Od ostalih susreta vrijedi izdvojiti pobjedu Wolfsburga u Berlinu nad Herthom u posljednim minutama (2:1), te trijumf Bocuhma nad Mainzom 2:0. Taj meč je obilježio sjajan pogodak domaćeg fudbalera Holtmanna.

Zaprati Borussia Dortmund, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Borussia Dortmund Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

DR_GAZiJA
Je li Bayern kriv, OPET?
4 0
Sloboda
Haalanda nigdje!
4 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi