Haaland objasnio zbog čega ga je Zlatan Ibrahimović posebno oduševio

Jedan od njegovih uzora

Haaland objasnio zbog čega ga je Zlatan Ibrahimović posebno oduševio

E. Čaušević

Mladi norveški napadač Erling Haaland ove sezone je najprijatnije iznenađenje u svijetu fudbala.

Haaland je u prvom dijelu sezone oduševio sve igrama u dresu Red Bull Salzburga, a potom je u januaru odlučio da potpiše za Dortmund. I u Borussiji je nastavio igrati fantastično i mnogi smatraju da bi nakon samo pola godine mogao ponovo mijenjati klub.

Dortmund je doveo Haalanda za "samo" 20 miliona eura, dok bi već naljeto mogli prodati Norvežanina za čak 100 miliona eura. Haaland je veliko otkriće ove sezone, te je glavna tema sportske javnosti.

U razgovoru za njemačke medije govorio je o igračima od kojih se trudio dosta toga naučiti dok ih je gledao kada je još bio dječak. Jedan od njih je i Zlatan Ibrahimović kojem se Haaland posebno divi.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

"Sviđa mi se Ibrahimovićev mentalitet i kako on drugačije gleda na stvari. Dopada mi se i to kako mijenja klubove i lige što nije nimalo lako. Ipak, on uvijek nekako zabija golove bez obzira gdje igra i ekspresno se uklapa u ekipu. Sviđa mi se to kod njega i zbog toga je on za mene jedan od najboljih napadača na svijetu", rekao je Haaland.

Zaprati Borussia Dortmund, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Borussia Dortmund Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

svasta
Svaka cast i jeste najbolji!
3 2
svasta
Svaka cast i jeste najbolji!
1 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi