Drugoligaš ponizio Sevillu u Kupa Kralja

Oproštaj za Andalužane

Drugoligaš ponizio Sevillu u Kupa Kralja

A. Čaušević

Za iznenađenje u osmini finala španskog Kupa Kralja pobrinula se ekipa Mirandesa koja je izbacila Sevillu. Bilo je 3:1. 


Član Segunde je potpuno zasluženo stigao do trijumfa na stadionu Municipal de Anduva te sa tri postignuta gola deklasirao favorizovane goste iz Andaluzije.

Susret za Mirande je počeo odlično. Već u sedmoj minuti domaći su poveli s 1:0 nakon što se Aias dobro snašao u protivničkom kaznenom prostoru i zatresao mrežu.

Rezultat na semaforu se promijenio u 30. minuti. Nakon šuta Aisa lopta je pogodila jednog od igrača Seville, promijenila smjer i završila u mreži za veliko slavlje domaćih navijača.

U 54. minuti domaći su imali kolosalnu šansu da postignu i treći gol, ali nisu uspjeli. Pena je imao priliku da zabije iz penala, ali je Vaclik odbranio njegov udarac.

Sevilla je u nastavku meča sve karte bacila u napad s namjerom da dođe do remija št je otvorilo dosta prostora igračima Mirandesa. Sve je bilo riješeno u 85. minuti kada treći gol postiže Rey.

Konačan rezultat postavljen je u sudijskoj nadoknadi. Utješni gol za Sevillu postigao je Nolito.

Inače, ovo je Mirandesu treće četvrtfinale Kupa Kralja u posljednjih devet godina.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi