Suso napustio Milan i vratio se u Španiju

Novo pojačanje Seville

Suso napustio Milan i vratio se u Španiju · Zvanično

E. Čaušević

Španski fudbaler Suso napustio je Milan i karijeru će nastaviti u Sevilli.

Suso je u Milan stigao na ljeto 2016. godine iz Genove, te je bio poprilično dobar. No, u ovoj sezoni Španac je igrao neprepoznatljivo zbog čega je izgubio mjesto u prvoj ekipi Rossonera.

Čelnici Milana odlučili su staviti Susa na transfer listu, a najkonkretnija bila je Sevilla. Španski klub potvrdio je da je Suso stigao na posudbu do ljeta 2021. godine s obaveznom opcijom otkupa ugovora od Milana.

Španac sa Milanom ima ugovor do ljeta 2022. godine, ali će Sevilla biti obavezna da ga kupi kada istekne posudba. Ovaj 26-godišnji krlini fudbaler ponikao je u Cadizu, a još je igrao za Liverpool i Almeriju.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi