Dudek: Ancelotti nije ljut na mene poslije finala u Istanbulu

Poljski golman

Dudek: Ancelotti nije ljut na mene poslije finala u Istanbulu

Legendarni poljski golman Jerzy Dudek prisjetio se finala Lige prvajka iz 2005. godine kada je njegov Liverpool nakon velikog preokreta savladao Milan. 

Milan je tada vodio 3:0, ali Liverpool se uspio vratiti, izjednačiti na 3:3 i nakon penala podići pehar prvaka Evrope.

Dudek je u razgovoru za Radio Crc poručio kako se poslije tog finala vidio sa tadašnjim trenerom Milana Carlom Ancelottijem i kako ovaj nije ljut na njega zbog odbranjenih penala.

"Ancelotti nije ljut na mene. Sreli smo se nakon tog finala i mnogo smo pričali. Milan je praktično imao dobijenu utakmcu, ali na kraju je izgubio. Stvarno, to je bio nevjerovatan povratak", rekao je Dudek pa se osvrnuo i na svoj ples na gol liniji tokom penal serije.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

"Nisam planirao da 'plešem' u penal seriji, ali postoji nešto iza svega. Jamie Carragher mi je rekao da nešto takvo smislim kako bih ometao igrače Milana. Odbijao sam to jwer sam htio da budem fokusiran, ali on je insistirao. Upalilo je i onda sam to radio sve više i više kako je penal serija odmicala. I kasnije sam to pokušavao tokom karijere, nekada je upalilo nekada nije", rekao je Dudek.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi