Dudić: Bespotrebno se omalovažava liga pričama o namještanju

Šef struke NK GOŠK za SportSport.ba

Dudić: Bespotrebno se omalovažava liga pričama o namještanju

S. Mlaćo

NK GOŠK je u subotu upisao novu vrijednu pobjedu pred svojim navijačima. Gabeljani su sa 1:0 nadigrali Mladost Doboj Kakanj, te napravili korak bliže opstanku u Premijer ligi. Junak GOŠK-a bio je Matej Rodin u 57. minuti.

Trener GOŠK-a Feđa Dudić bio je zadovoljan pobjedom svog tima, a posebna je istakao sjajnu taktičku igru svojih izabranika.

"Veliki je bio imperativ pobede, ali na kraju smo ostvarili ono što smo željeli. U taktičkom smislu sam najzadovoljniji, Mladost nam nije nijednom zaprijetila, a vidjeli ste i da je vrijeme bilo teško, posebno je igru ometao vjetar. Bili smo čvrsti, u drugom poluvremenu i pored tog vjetra koji nam nije bio saveznik, postigli smo pogodak i stvorili još šansi. Zaista je ovo naša taktički najbolje odrađena utakmica", kazao je Dudić za SportSport.ba.

GOŠK se nalazi pred opstankom u ligi, ali Dudić ne želi opuštanje.

"Ništa nije gotovo, opuštanja nema. Imamo dobru prednost nad Čelikom, ali sve i dok matematički ne bude gotovo nećemo slaviti opstanak. Idemo sada u Banja Luku rasterećeni, sa željom da odigramo dobru utakmicu, bolju nego u Zenici gdje smo zaista podbacili", jasan je šef struke tima iz Gabele.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Trener Mladosti Edis Mulalić nakon meča u Gabeli oštro je osudio sve one koji govore o određenim neregularnostima u našoj ligi, kao npr. o tome da neka ekipa prepusti bodove drugoj i slično. Istog mišljenja je i Dudić koji je na brojne špekulacije o dogovorenim utakmicama i dogovorima klubova dao zanimljiv komentar.

"Upravo ja sam potencirao to pitanje na press konferenciji i zahvalio se Mladosti što je igrala za sebe, a ne za Čelik, Slobodu...Pohvalio sam Mladost i Mulalića kazavši da ga poznajem još kroz igračku karijeru i da smo drugovi, te da sam ubijeđen da će oni do kraja igrati pošteno. On se onda nadovezao na to, a zaista moram reći da se u našoj ligi puno više priča nego što ljudi imaju pravu sliku. Na taj način omalovažava se i liga, kako god se završe utakmice sve je odmah namješteno, a ustvari niko ništa ne zna. Pogledajte samo emisiju koje donose najavu kola gdje stručnjaci koji prate ligu od šest parova pogode dva ili tri, to vam dovoljno govori, jer da se sve zna sigurno ne bi bilo tako. Mogu da kažem da NK GOŠK i ja kao trener nikada nikome nećemo ništa pustiti niti dati. Osvojili smo bodova koliko smo osvojili, niko nam nije poklonio ni aut, a kamoli šta više i nek tako bude do kraja. Nadam se da će i ostali klubovi do kraja igrati regularno i pošteno. Vitez je npr. nama stvorio probleme, evo sada i Borcu, a siguran sam da će isto učiniti i Čeliku", dodao je Feđa Dudić, šef struke NK GOŠK za SportSport.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi