Dudić Grcima objasnio kako je klub skromnog budžeta kao Velež uspio da izbaci AEK

Dao intervju za Gazzettu

Dudić Grcima objasnio kako je klub skromnog budžeta kao Velež uspio da izbaci AEK

Edmir Škorić

Trener Veleža Feđa Dudić dao je intervju grčkoj Gazzetti.

Dudić je u četvrtak s Rođenima pokorio Atinu i izborio treće pretkolo Konferencijske lige. Velež je imao 2:1 nakon prve utakmice na Grbavici, nesretno primio gol u 98. minuti revanša na OAKA stadionu, ali na penale stigao do plasmana dalje i duela sa Elfsborgom.

38-godišnji perspektivni Dudić dao je intervju grčkoj Gazzetti, a na početku je priznao da nije želio AEK prije žrijeba.

„Od početka nismo željeli AEK u žrijebu. Bilo bi idealno da je došao kasnije", rekao je Dudić, a na pitanje da li je očekivao i vjerovao u prolaz, odgovorio:

"Zaista smo vjerovali i mislili da možemo da prođemo. Nisu nam davali velike šanse, ali vjerovali smo. Posebno nakon prve utakmice jer smo vidjeli da možemo da se nosimo s nekom ekipom kao što je AEK. Proučavali smo sve kretnje igrača AEK-a na terenu i naš ispravan pristup bio je ključ uspjeha".

“Bilo nam je jako važno izdržati pritisak u prvim minutama. Znali smo da će s prolaskom minuta AEK biti pritisnut da krene po gol. Međutim, navijači su bili nevjerovatni, nisu prestali da ih bodre do posljednjeg trenutka", dodao je Feđa.

Oglasi

Koji igrač AEK-a ga je posebno oduševio?

"Posebnu smo pozornost posvetili Mantalosu i Garciji, koji su izvrsni igrači i kao što vidite, naši igrači uspjeli su ih držati podalje od našeg gola. Iako je naravno na kraju Mantalos uspio zabiti. Tanković je bio jednako dobar".

Kako se može objasniti činjenica da je tim poput Veleža, s daleko manjim budžetom, iz Evrope izbacio tim kakav je AEK?

„Mislim da su naša volja i želja bili odlučujući u dvomeču s AEK-om. Takođe, što je normalno, dobro smo ih analizirali i bili smo spremni na sve".

Grci su također uvidjeli da je Dudić ošišan na ćelu.

"Dao sam obećanje, da ćemo se šišati ako prođemo i navijači su me odmah po dolasku u Mostar ošišali", uz smijeh odgovara Dudić, koji Grcima objašnjava da je ovo nešto posebno za Velež i Mostar jer je nakon 33 godine ovaj tim u Evropi.

Potražite više informacija na temu UEFA Konferencijska liga:

Grčki novinar upitao ga je i za Dušana Bajevića, legendu AEK-a...

„Imao sam čast puno puta sjesti s gospodinom Bajevićem i razgovarati. On je legenda i Veleža i AEK -a. Riječi su nepotrebne".

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

KviskoKvesic
Nista smjesnije nisam cuo čuj on će objasniti Grcima idi noste đavo šta ces ti objasnit juce si poceo trenirat gubo jedna
4 25
Rajvosa2019
Potpisujem , ta volja i zelja od Rodjenih se osjetila u obodve tekme - mislim da se i ostali timovi trebaju ugledati na Velez kako se bori i zalaze za dres kluba - nadam se da ce Velez ovako nastaviti i ovako dobro odigrati i protiv Svedjanja
9 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi